A világ legnagyobb élelmiszer-üzletlánca nyitna a kriptovaluták felé

A Walmart technológiai igazgatója elmondta, hogy a kriptovaluták és blokklánc technológia központi szerepet fognak játszani a vállalat jövőbeli digitális stratégiájában.

Suresh Kumar, a Walmart technológiai igazgatója a Yahoo Finance All Markets Summitnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte a kriptovaluták kiemelkedő eszközökké váltak a fizetések terén, és ennek megfelelően kívánja pozícionálni a világ legnagyobb bevételű vállalatát.

Kumar hozzátette, hogy azon dolgozik jelenleg gőzerővel, hogy egyszerűsítse a kriptovaluták használatát a vásárlók számára, akik – mint mondta – végül a Walmart online áruházaiban is használhatnak majd kriptót.

A vezető azonban kihangsúlyozta, hogy a feltörekvő technológia nemcsak a fizetéseket fogja forradalmasítani, hanem a vásárlók és a fogyasztói termékek közötti interakció megváltoztatását is elősegítheti. A továbbiakban utalt arra a szerepre, amelyet a közösségi média játszik a fogyasztók vásárlási szokásainak megváltoztatásában. Példaként felhozta, hogy sok vásárlót vonzottak a neves influenszerek által bemutatott termékek, amelyeket élő közvetítéseken keresztül mutattak be.

Kitért arra is, hogy véleménye szerint egyre nagyobb az érdeklődés a metaverzum iránt, ami azt jelentheti, hogy a vásárlók a virtuális terekbe vándorolnak, ahol a kriptovaluták egyértelműen kiszorítják majd a készpénzt.

Kumar úgy véli, hogy a blokklánc technológiát a vállalat az ügyfélélmény javítására is használhatja, amit egyébként az üzletlánc már korábban implementált az ellátási láncába, és ezen keresztül követi nyomon a forgalmazott termékeit.

Bár a blokklánc technológia bevezetése gyakorlatilag észrevétlenül zajlott, a Walmart tavaly mégis címlapokra került, amikor több védjegyet is kérelmezett, jelezve, hogy potenciálisan virtuálisan kívánja értékesíteni termékeit. Ez felvetette a találgatásokat a vállalat további terveit illetően, amelybe már a kriptovaluták is beletartoznak.