A világ legnagyobb mozilánca a bitcoin elfogadására készül

A világ legnagyobb mozilánca, az amerikai AMC Entertainment a kriptopénzek rajongóit szeretné magához édesgetni. A vállalat célja az, hogy 2022-ig elfogadhassa a mozijegyekért a bitcoint.

Az AMC elnök-vezérigazgatója, Adam Aron egy augusztus 9-i konferenciahívás során a cég még aznap bejelentett második negyedéves eredményeivel kapcsolatban elmondta, hogy a mozilánc 2021 végére kívánja előkészíteni az infrastruktúrát az online mozijegyek BTC-vel történő kifizetéséhez.

Bár az AMC bitcoin elfogadására vonatkozó tervével kapcsolatban kevés részletet tudunk, Aron arról számolt be, hogy a társaság ügyfelei részéről erős kereslet mutatkozik a kriptovalutával történő mozijegyvásárlás iránt.

Az AMC második negyedéves eredményei jelentős javulást mutattak a tavalyi évhez képest, 444 millió dolláros bevételt jelentettek a 2020-as második negyedév 18,9 millió dolláros bevételével szemben. A nettó veszteség szintén csökkent, 561 millió dollárról 349 millió dollárra.

A BTC fizetések bevezetésével párhuzamosan az AMC bejelentette azt is, hogy idén több mint egy tucat helyszínt tervez nyitni az Egyesült Államokban, Európában és a Közel-Keleten.

Az elnök azt a valószínűtlen állítást tette, hogy akkor ismerkedett meg a kriptoeszközökkel, amikor idén május 6-án beválasztották a Centricus Acquisition Corp. igazgatótanácsába – egy héttel azelőtt, hogy a Centricus felvásárolta a blokklánc technológiai céget, az Arqit.

Az AMC lenyűgöző második negyedéves eredményei mindössze egy évvel azután születtek, hogy úgy tűnt a vállalat csődbe megy, mivel a moziüzemeltető a globális koronavírusjárvány terjedésével kénytelen volt bezárni az összes létesítményét.

A pandémia közepette a Redditen élvezkedő pump-and-dump csoport, a Wallstreetbets, az AMC részvényeire kattant rá, hogy januárban 900%-os emelkedést érjen el a részvények árfolyamában. A TradingView adatai szerint az AMC részvények árfolyama 1200%-kal emelkedett az elmúlt egy évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük