Könnyebbé válik a kis összegű bitcoin kereskedés

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Hongkong székhelyű BitFinex új fejlesztésével könnyebbé válik a kis összegű bitcoin kereskedés. A Satoshi (SAT) mód lehetővé teszi, hogy könnyebben olvassuk a tranzakciókat és könnyebben értelmezhetőek legyenek a legkisebb egységben kereskedett bitcoinok is.

A felhasználók a BitFinex tőzsde platformján belül választhatnak aközött, hogy bitcoinban vagy satoshiban mutassa a tranzakciókat a kereskedési felület bármilyen kereskedési pár tekintetében. Tehát ahelyett, hogy ha valaki 1 satoshinyi bitcoint vásárolt, azaz 0.00000001 BTC-t, ilyen sok nullával ellátott törtként látta azt, mostantól azonban csak annyit lát majd, hogy 1 SAT-ért vásárolt a BitFinexen. A Satoshi módot a Bitcoin feltalálója, Satoshi Nakamoto után nevezték el.

A platformon eddig is lehetett BIT módban kevesebb nullával megjeleníteni a bitcoin összegeket. 1 BIT a bitcoin 1 milliomod részét mutatja, míg 1 SAT a bitcoin 100 milliomod részét mutatja most.

A Bitfinex a fejlesztéssel szeretné elérni, hogy a mikrotranzakciókon keresztül még többen ismerkedjenek meg a bitcoinnal és megtegyék az első lépést a szektor irányába.

1 BTC jelenleg több, mint 40 ezer dollárt ér, forintban átszámítva ez az összeg több, mint 12 millió forint. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy ha bitcoint szeretnének venni, rögtön 1 egész bitcoint kell vásárolniuk. A magas árfolyam pedig pont emiatt sokakat tart vissza a vásárlástól. Pedig valójában a bitcoin legkisebb egységét, 1 egység satoshit is lehet birtokolni, ami 0.00000001 BTC-nek felel meg, forintban ez 0.12 ft jelenleg. Persze a legtöbb kereskedési platform előír egy minimum vásárlást, ami általában 5-10 ezer forintnak megfelelő dollár szokott lenni, de ettől még technikailag nem szükséges ennyit költeni. Hasonlóan kis összegben hozzájuthatunk bitcoinhoz egy bitcoin csap segítségével akár teljesen ingyen is.

Egy másik, még korábbi újítás a BitFinex tőzsdén, hogy elérhetővé tette a Bitcoin Lightning alapú bitcoin be- és kiutalásokat is. A Lightning hálózat egy a főhálózatra épülő második szintes megoldás, aminek segítségével 10-20 satoshikért lehet bitcoint utalni szinte azonnali elszámolás mellett.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.