A Visa 2022 első hónapjában rekordösszegű kriptotranzakciót bonyolított le

A Visa, a globális pénzügyi szolgáltató, legfrissebb közleményében arról dicsekedett a nagyközönségnek, hogy rekordösszegű kriptotranzakciót bonyolított le. Sokan rögtön arra gondolhatnak, hogy egy évösszegző kimutatásról van szó, valójában viszont egészen más a helyzet. Éppenhogy csak elkezdődött a 2022-es év, a fizetési óriás máris rekordot ért el. 

2021 utolsó heteiben a Visa kriptopénzekért felelős ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat már 60 kriptovaluta platformmal lépett együttműködésre ezidáig s ezt a számot tovább szeretnék bővíteni. Úgy vélik, hogy a kriptokártyáik nyújtotta szolgáltatások merőben megkönnyítik ügyfeleik mindennapi életét és rendkívül büszkék eredményeikre. A hivatalos adatok is ezt tükrözik, ezzel arra ösztönözve a céget, hogy további újításokat terveljenek ki.

A szóban forgó kártyák 2022 első üzleti negyedévében körülbelül 2,5 milliárd dollárnyi tranzakció véghezvitelében játszottak szerepet. Ez az érték 70%-kal magasabb a 2021-es év összesített kriptokártyás ügyleteinél. Ez annak is köszönhető, hogy az ágazat volatilitása ellenére, a kriptovalutával való fizetés rendkívül széles körben elterjedt az utóbbi időben.

A Visa a kriptovaluta adaptációt protezsálja

Vasant Prabhu, a Visa alelnöke és pénzügyi igazgatója, szerint a vállalat adatai azt bizonyítják, hogy egyre többen nyitnak a kriptopénzes fizetési lehetőségek felé.

„Ez azt jelzi, hogy a fogyasztóink tisztában vannak azokkal az előnyökkel, amelyeket egy kriptovaluta platformhoz csatlakoztatott Visa kártya tud nyújtani számukra.”

Visa kriptokártya

A CNBC-nek adott interjújában azt is kifejtette, hogy a legtöbben azért kedvelik a kriptokártyáikat, mert megbízhatóak és módfelett könnyű őket használni.

Továbbá, a kriptokártyák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakosság körében világszerte. Lehetővé teszik tulajdonosaik számára, hogy biztonságosan tárolhassák digitális eszközeiket és fizethessenek velük Visa elfogadóhelyeken. A tranzakciók során a kriptovaluták átváltása történik, így az értékesítők fiat valutában kapják meg az adott összeget.

Ezenkívül, a Visa egyéb kriptovaluta szolgáltatásokat is biztosít hagyományos bankok platformjain ügyfelei igényeinek kielégítésé érdekében. Ha mindez nem lenne még elég, az NFT térben is szorgoskodik a cég és gyakran vásárol alkotásokat a vállalati kollekciója számára.