A Wall Street farkasa óva inti a Dogecoinba és a Shiba Inuba beruházni vágyókat

A Wall Street farkasa, vagyis Jordan Belfort, az azonos címmel készült filmalkotás központi figurája, élesen bírálta néhány mémérme létjogosultságát a piacon. A korábban brókerként tevékenykedő férfi, aki inkább csalásai által írta be nevét a köztudatba, óva inti azokat, akik ezekbe a kriptókba kívánnak befektetni.

Belfort szerint a Dogecoinhoz és a Shiba Inuhoz hasonló kriptók nemhogy fellendítenék a piacot, inkább rontják annak színvonalát. Elmondása alapján „az emberek kihasználják a szabályozatlan piac által generált kiskapukat. Minél hamarabb avatkoznak közbe az egyes államigazgatások, annál jobbat tesz majd ez a kriptoiparnak”, hangsúlyozta az egykori tőzsdeügynök.

A Wall Street farkasa újabban tanácsokat osztogat

A The Sun egyesült királyságbeli napilapnak adott friss interjújában utasította rendre azokat a befektetőket, akik a szóban forgó mémérmékbe terveztek invesztálni.

„A blokkláncok rajongója vagyok, azonban számos nonszensz kriptó is felütötte a fejét manapság. Ezalatt azokra a shitcoinokra gondolok, amelyek semmilyen célt nem szolgálnak, csupán sok pénzt próbálnak meg legombolni az emberekről.”

Ezzel szemben, egy korábbi 2021-es riportban a Bitcoin mellett kampányolt. 2018-as véleménye, miszerint a BTC el fog tűnni a süllyesztőben, teljes egészében megváltozott. Mostanában úgy véli, hogy a kriptók zászlóshajója könnyűszerrel megugorhatja a bűvös 100 ezer dolláros határt. Azt, hogy ezt pontosan mikorra jövendöli, nem tudta konkrétan megmondani, de meglátása szerint rövidesen bekövekezik majd a várva várt árfolyam emelkedés.

Dogecoin Shiba Inu Wall Street farkasa

„Őrült sztorikat lehet hallani olyanokról, akik milliókat, sőt milliárdokat keresnek a kriptovalutákkal. De ezekre a fazonokra 10 000 vagy talán 100 000 olyan ember jut, aki Shiba Inuba fekteti az utolsó fillerjét is. Az ilyen befektetések nem térülnek meg.”

Mind a Shiba Inu, mind a Dogecoin hatalmas hírnevet szerzett magának az elmúlt néhány hónap folyamán. A jelenlegi álláspont szerint a Doge a 10. legértékesebb kriptovaluta a piacon, míg a Shiba a 13. helyen csücsül a ranglistán. A Dogecoin értéke pillanatnyilag 0.210057 dollár s ebből levezethető, hogy egy év alatt 6,154%-kal nőtt a vételára. A Shiba árfolyama ezzel szemben sokkalta szerényebb, ugyanis momentán 0.00004284 dollárt ér. Azonban nem elhanyagolható a tény, hogy 12 hónap leforgása alatt 66,650,613.9%-kal emelkedett az értéke.

Belfort ennek ellenére még mindig ezeket az érméket tartja a kriptopiac megrontóinak. Szerinte börtönbüntetést érdemelnének a létrehozásukért felelős személyek. Állítása szerint az egyetlen megoldást a szigorú szabályozás jelentené, amelyet a különböző államhatalmak lennének képesek megvalósítani.

Forrás: news.bitcoin.com