A Wall Street farkasa megváltoztatta véleményét a bitcoinról: irány a 100 ezer dollár

A Wall Street farkasa néven elhíresült Jordan Belfort a Fortune-nek adott interjújában beszélt a kriptovalutáról. A 100 ezer dolláros árfolyamjóslat erős váltás néhány évvel ezelőtti megnyilvánulásához képest: akkor a tőzsdés a bitcoin teljes eltűnését vizionálta.

A farkas pálfordulása: Belfort most már szép dolgokat lát a bitcoin jövőjében

Jordan Belfort neve annak is ismerős lehet, akit amúgy nem izgat a befektetések világa. (Már csak azért is, mert a millió meg egy Leonadro DiCaprio mémet csak akkor kerülhettük el, ha a Marson – de legalább egy nagyobbacska kő alatt – laktunk az elmúlt években.) Belfort a múltban a tőzsdén trükközött, mostanában pedig motivációs előadóként járja Amerikát, legtöbbünk azonban a Wall Street farkasaként ismerheti, a 2013-ban ugyanezen címmel megjelent Scorsese film után. (A nevet egyébként Belfort adta saját magának, majd könyvét is így keresztelte el.)

Jó motivációs előadóként (és a filmes sikert ügyesen meglovagolva) Belfortnak mindenről is meg van a véleménye. Így a bitcoin sem kerülhette el az ex-tőzsdés radarját. 2018-ban azonban még korántsem volt olyan pozitív véleménnyel a kriptovalutáról, mint most: akkor kifejezetten pesszimistán azt jósolta, hogy a bitcoin teljesen el fog tűnni. Elméletét azzal magyarázta, hogy a szabályozók nyomására fog majd bekövetkezni a teljes összeomlás, hiszen – Belfort szerint – a bitcoin tökéletes eszköze a pénzmosásnak, így a kormányok egyértelműen be akarják majd tiltani azt.

2021-re azonban, úgy tűnik, Belfort kicsit átértékelte a dolgokat. Sőt, egészen addig ment, hogy a Fortune-nek adott mostani interjújában még azt is beismerte, nem volt igaza a kirptovalutával kapcsolatban. A bitcoin jövőjét ma jóval szebbnek látja: szerinte a kriptopénz könnyedén elérheti a 100 ezer dolláros határt a közeljövőben.

És hogy most miért is gondolja ezt? A bitcoin legnagyobb erősségének a részvénypiaccal szemben a véges készletet tartja. Azt is kiemelte, hogy a növekvő érdeklődés, és különösen az egyre jelentősebb intézményi befektetések is az árfolyam emelkedését jósolják elő.

A 100 000 dolláros álomhatár átlépése nem csak Belfort fejében fordult már meg. A kriptós szakértők mellett néhány hónapja még a régebben szintén bitcoinszkeptikus JPMorgan elemzői is hasonló következtetésre jutottak. Ez akár örömre is adhat okot, hiszen növeli a kriptopénzek népszerűségét és terjedését – csak mindeközben az se felejtsük el, hogy annyira sok értelme amúgy nincs ezeknek az előrejelzéseknek. Ha azonban valaki eddig a Wall Street farkasának útmutatására vágyott, most már az is megkapta ezt. Az üzenet pedig egyszerű: irány a 100 ezer dollár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük