A Walmart már 200 bitcoin ATM-et működtet boltjaiban

Az amerikai kiskereskedelmi óriás, a Walmart a Coinme kriptopénz ATM-eket működtető céggel közösen szerelt fel boltjaiban 200 Coinstar bitcoin automatát, jelentette a CoinDesk híroldal.

A Walmart boltjaiban elérhető bitcoinvásárlás a kriptovaluta mainstreammé válását erősítheti

A Walmart próbaként kezdett 200 BTM kioszkkal, azonban hamarosan még több boltjukban biztosíthatnak bitcoin vásárlási lehetőséget az amerikaiak számára. A mostani döntést nyilvános sajtóközleményben nem közölték, azonban a CoinDesk megkeresésére e-mailben adtak tájékoztatást az esetről.

„A Coinstar, a Coinmevel partnerségben egy pilot programot indított, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy készpénzért vegyenek bitcoint. Jelenleg 200 Coinstar kiosk található az Egyesült Államok Walmartjaiban, amelyek részt vesznek ebben a pilotban” – írta Molly Blakeman, a Walmart kommunikációs igazgatója.

A vásárlás amúgy viszonylag egyszerű folyamatnak tűnik a CoinDesk leírása alapján. A papírpénzek befizetése után (érmét nem fogad el a gép), egy vouchert állít ki a gép. Ezt követően a vásárlónak létre kell hoznia egy fiókot a Coinme-nél, ahol a KYC ellenőrzésen kell átesnie. Ha ez is megvan, akkor be tudja beváltani a vouchert.

A gép 4%-ot számít fel a bitcoin vásárlásért, illetve egy extra 7%-ot a készpénzváltási díjként.

2021 a bitcoin ATM-ek éve volt Amerikában, több mint duplájára emelkedett a BTM-ek száma

A bitcoin ATM-ek nagyon berobbantak Amerikában idén. Jelenleg több, mint 26 ezer BTM-et találhatunk itt, míg január 1-jén még csak 11 ezer automata működött az ország területén a CoinATMRadar adatai szerint. Ezzel az automata mennyiséggel az USA magasan vezeti a globális számok listáját. A második ország a listán Kanada nagyjából 2000 bitcoin ATM-mel, a harmadik pedig El Salvador kb. 200 BTM-mel.

A Walmart már 200 bitcoin ATM-et működtet a boltjaiban
Forrás: Crypto ATM Radar

Míg Európában és Ázsiában viszonylag sok online tőzsde és kriptováltó érhető el, addig az amerikaiak számára ezek meglehetősen limitált számban állnak rendelkezésre. Különösen nagy szerepet játszik ezen felül a bitcoin ATM-ek népszerűségében, hogy sok Amerikában dolgozó bevándorló a BTM-ek segítségével tud egyszerűen és olcsón pénzt hazaküldeni az országukban maradt családtagjaiknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.