A Walmart saját kriptovalutát tervez kibocsátani és a metaverzumba lép

Az amerikai áruházlánc-óriás, a Walmart több kérelmet adott be a hatóságokhoz, mivel a metaverzumba való belépést, saját kripto- és NFT bevezetését tervezi.

A Walmart és a Litecoin együttműködéséről szóló tavalyi kamu hírek után ezúttal az amerikai kiskereskedelmi óriás hivatalosan is benyújtotta a helyi szabályozó hatóságoknak a kriptovaluta térbe és a metaverzumba való belépésre vonatkozó dokumentumokat.

Amint az a CNBC jelentéséből kiderül, a Walmart az amerikai hatóságokhoz már tavaly decemberben beadta a metaverzumba lépéshez szükséges dokumentumokat. A vállalat lényegében azt szeretné lehetővé tenni a felhasználóinak, hogy otthonról, a metaverzumon keresztül vásárolhassanak elektronikai cikkeket, lakberendezési tárgyakat, testápolási termékeket.

A Walmart hét külön kérelmet nyújtott be, amelyek közül az egyikben azt kérvényezte, hogy az amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal zöld utat adjon a cégnek egy saját kriptovaluta elindításához, és az NFT-k bevezetéséhez.

Josh Gerben védjegyjogász szerint a Walmart engedélyezési kérelmei azt mutatják, hogy “a színfalak mögött óriási tervezés folyik arról, hogyan fognak a kriptopénzzel, a metaverzummal és a virtuális világgal foglalkozni, ami úgy tűnik, hogy közeleg vagy már itt is van”.

Gerber a Facebook azon döntését, hogy átnevezte márkáját Meta névre, katalizátornak nevezte, amely elindította a vállalkozások tömeges hullámát, amelyek igyekeznek bekapcsolódni a virtuális világba.

Tavaly a Walmart azzal került be a hírekbe, hogy az online boltjaiban történő fizetésekhez Litecoint fogad el. Ezekről azonban kiderült, hogy hamisak, ami fokozott volatilitást okozott a kriptopiacokon.

Ennek ellenére a vállalat később több száz Bitcoin ATM-et helyezett el amerikai üzleteiben, és azt mondta, hogy a számuk valószínűleg 8000-re fog emelkedni.