Partnerségre lépett a litecoin a világ legnagyobb üzletláncával [FRISSÍTVE]

A Walmart gigavállalat ma bejelentette, hogy 2021. október 1-től elfogadja a litecoint, mint fizetőeszközt. 

A világ egyik legnagyobb üzletlánca, a Walmart ma bejelentette, hogy partnerséget kötött a litecoinnal, így az ügyfelek a népszerű kriptovalutával is fizethetnek majd a vállalathoz tartozó webáruházban.

A litecoin integrálásával lehetővé tesszük a vásárlók számára, hogy zökkenőmentes fizetési élményt tapasztaljanak a tranzakció szinte azonnali visszaigazolásával” – mondta Doug McMillon, a Walmart vezérigazgatója. “Október 1-jétől minden e-kereskedelmi üzletben bevezetésre kerül a ‘Fizetés litecoinnal opció’.”

“A kriptopénzek használata körüli lendület és izgalom tagadhatatlan, mi pedig készen állunk arra, hogy vásárlóink számára megkönnyítsük az online vásárlást. Vezető e-kereskedelmi áruházként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy innovációkat hozzunk az online vásárlás élményébe” – tette hozzá a vállalat feje.

A Walmart régóta a blokklánc technológia egyik lelkes támogatója, hiszem már 2016 óta digitális főkönyvet használ az ellátási lánc fejlesztésére.

Charlie Lee, a litecoin feltalálója és a Litecoin Alapítvány vezérigazgatója azt nyilatkozta a partnerségről: “Az LTC szuperalacsony díjai és gyors tranzakciós ideje tökéletes egy olyan vezető e-kereskedelmi áruház számára, mint a Walmart. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy kriptopénzünket mostantól a Walmart is támogatja, ami további lehetőségeket nyit meg bármely kereskedő számára a litecoin elfogadására a jövőben.”

A 2011-ben megjelent litecoin az egyik legrégebbi digitális valuta a kriptoökoszisztémában. A litecoin (LTC) ugyan hasonlít a bitcoinhoz, használata ugyanakkor olcsóbb és gyorsabb.

A Walmart a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, mely hetente 220 millió vásárlót szolgál ki a világ 24 országában. Jelenleg 10 500 üzlettel és webáruházzal rendelkezik. A 2021-es évben 559 milliárd dolláros bevételt ért el, dolgozóink száma meghaladja a 2,2 millió főt.

A PRNewswire oldalra kitett hivatalos Walmart közlemény szerint a hír nem igaz és a médiaoldalak hagyják figyelmen kívül a korábbi bejelentést. Ennél többet nem árult el a Walmart. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.