A Warren Buffett által támogatott Nubank saját kriptovalutát indít

A Warren Buffett befektetési portfóliójában található brazil székhelyű Nubank Latin-Amerika egyik legnagyobb digitális neobankja. Még 2022. májusában indították el a kriptokereskedési funkciót a platformjukon. A Nubank most bejelentette a nucoin, a saját kriptopénzének bevezetését. A Polygon hálózatán keresztül kibocsátott kriptovaluta első csomagját airdropként osztják szét meglévő ügyfelei között. A teljes kibocsátás 80%-át az ügyfeleknek szeretnék allokálni.

A Nubank is natív tokennel jön ki

A helyi sajtóértesülések szerint a nucoin a jövőben több üzleti tevékenység kulcsszereplője lesz. A neobank egy cashback program létrehozását tervezi, amelynek keretében a felhasználók token formájában kapnak jutalmat, valamint nucoinra épülő nyereményjátékokat is szeretnének megvalósítani. A nucoinnak nem lesz másodlagos piaca, mivel a tokennel végzett tranzakciók kizárólag a Nubank platformján lesznek elérhetőek. Az új kriptovaluta kezdeti árát a Nubank még nem hozta nyilvánosságra.

A nucoin már most elérhető a neobank 70 millió ügyfelének egy része számára. Ebből a 70 millió ügyfélből már közel 2 millióan vásároltak kriptovalutákat a platformon. A neobank különösen erős jelenléttel rendelkezik Brazíliában, Kolumbiában és Mexikóban.

A helyi hírügynökségek beszámolói szerint a Nubank teljesen új lehetőségeket is be fog bemutatni a kriptovalutájával kapcsolatban. A hírek szerint staking programokat is indítanak, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy zárolják a nucoinjaikat, hogy aztán kamatokat kapjanak a stakelt nucoinok után. A hírek szerint a jövőben lehetőség lesz arra is, hogy a platformon keresztül készpénzre váltsák a nucoint.

A nucoin kibocsátása és elindítása nem volt meglepetés a kriptoszektorban, mivel a vállalat már október óta dolgozik a kezdeményezésen. Fernando Czapski, a Nubank vezérigazgatója már ekkor kijelentette, hogy a vállalat hisz a blokklánc technológia átalakító potenciáljában és demokratizálásában.

A neobank új kezdeményezése nagyon hasonló ahhoz, amelyet a Mercado Libre kiskereskedelmi és pénzügyi szolgáltató vállalat hajtott végre tavaly augusztusban, amikor is a szervezet saját kriptopénzt bocsátott ki mercadocoin néven, amely a hűségprogramjai részét képezi. A Mercado Libre bevezetéskor megállapított egy kezdeti árat a tokenjének, amely induláskor 0,10 dollárra volt.