A Winklevoss ikrek versenyt hirdetnek: 1 BTC ütheti a nyertes markát

A Winklevoss ikrek, a Gemini kriptotőzsde alapítói, más kriptovállalkozásokhoz hasonlóan nyereményjátékot hirdettek Twitteren. A játék tétje nem is kicsi: 1 bitcoint nyerhet a szerencsés fotó.

Fotózd le a Winklevoss ikrek Gemini buszát, és akár 1 bitcoint is nyerhetsz!

A nyereményjátékot Tyler Winklevoss indította el Twitteren. Bejegyzésében meglehetősen röviden és tömören fejtette ki a szabályokat – bár mentségére szóljon, tényleg nagyon egyszerűek a feltételek.

A játék során mindössze annyit várnak a résztvevőktől, hogy készítsenek képeket a Gemini Kripto Buszokról, amik jelenleg három amerikai városban közlekednek: Chicagóban, San Franciscóban és Washington DC-ben (aki netán arra jár). A képeket aztán csak egyszerűen Twitteren kell elküldeni Tyler Winklevoss eredeti tweetjére üzenetként. A játék talán legmegerőltetőbb része, hogy még egy #CryptoBus hashtaget is oda kell biggyeszteni a bejegyzés végére – de utána már tényleg csak várni kell a nyertes kihirdetésére.

Ahhoz képest, hogy milyen jelentős a tét (1 BTC jelenleg az 5600 dolláros határérték körül mozog) és hogy nem is holmi ismeretlen projektről van szó, a játék iránti érdeklődés jelenleg kissé lappang. Ezt sokan egyébként annak tudják be, hogy az emberek emlékezetében még egészen frissen él a Tron hasonló nyereményjátéka, ahol egy Teslát hirdettek meg nyereménynek – és annál csúnyán el is baltázták a sorsolást. Annak a sztorinak végül az lett a vége, hogy a negatív PR elkerülése érdekében végül két Teslát is elajándékoztak. Ennek ellenére a sorsolás átláthatatlansága miatti felháborodás azért emlékezetes maradt sokak számára. Ez pedig most lehet, hogy kihat a Gemini játékára is.

A képeket egyébként május 11-ig várják a Winklevoss ikrek.

Bár a játékban innen Magyarországról meglehetősen nehéz lenne részt venni, de érdekes lesz látni, hogy a játék mekkora reklámerőt jelent majd a Gemininek. Nem csak a kriptoközösség felé jó hírverés ez, hanem azok számára is, akik még nem érdekeltek a kriptovalutákban. Ahhoz hogy valaki feltöltsön egy képet egy buszról Twitterre, nem kell túl sok szakértelem. Nem kell érteni a blokklánchoz, sem a bitcoinhoz – csak egy kamera kell meg egy szerencsés találkozás a kriptobusszal.

Néha a legegyszerűbb reklám a legcélravezetőbb. Aztán ha a napokban ellepik a Twittert a Gemini képek, akkor csak gratulálni tudunk a Winklevoss ikrek játékához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük