A Wirex lett a Visa legkiemelkedőbb európai partnere

A Wirex fizetési platform kedden bejelentette, hogy Európában a Visa hitelkártya-kibocsátó legfontosabb partnerévé vált. 

Miután az Egyesült Királyságban található vállalat sikeresen zárta a Visa FinTech Fast Track programját, a Visa engedélyt adott a Wirex- nek arra, hogy saját Visa bankkártyákat bocsásson ki, illetve a kártyákhoz kapcsolódó különféle termékeket és szolgáltatásokat értékesítsen.

“Örülünk, hogy olyan innovatív fintech vállalatokkal dolgozhatunk együtt, mint a Wirex, és lehetővé tehetjük az ügyfeleik számára azt, hogy digitális valutákkal fizethessenek a Visa hálózat több mint 61 millió kereskedőjénél” – mondta Cuy Sheffield, a Visa igazgatója és a cég kriptovaluta részlegének a vezetője.

A bejelentés a legjobbkor érkezett, hiszen a bitcoin nemrégiben elérte minden idők csúcsát, a közelmúltban pedig számos intézményi szereplő biztosította a támogatásáról a kriptovalutát.

A Wirex már több mint hárommillió ember számára kínál fiat és kriptovaluta fizetési szolgáltatásokat az Európai Gazdasági Térségben és az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A kutatások azt mutatják, hogy a kriptovaluták mindennapi használata folyamatosan növekszik. A Wirex forgalma például a tavalyihoz képest 271%-kal nőtt.

Pavel Matveev, a Wirex vezérigazgatója és társalapítója elmondta: “Alapvető célunk volt a hagyományos és a digitális gazdaság egyesítése olyan megbízható globális fizetési társaságokkal, mint a Visa.”

A Wirex volt az első olyan vállalat a világon, amely 2014-ben érintés nélküli kriptokártyát bocsátott ki. A Visa-val való együttműködésnek hála a világ 130 országában 150 féle fiat pénzzel és kriptovalutával fizethetnek az ügyfelek gyorsan, egyszerűen és biztonságosan. Nem a Visa az egyetlen, mely megállapodást kötött a londoni székhelyi Wirex-szel. Idén júliusban a brit vállalat a Mastercard bank és hitelkártya kibocsátó óriással is partnerségre lépett, emellett komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy az Egyesült Államokban és Japánban is megvesse a lábát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.