A Zcash is át fog állni a Proof-of-Stake konszenzusos mechanizmusra

Múlt hét pénteken, november 19-én az Electric Coin Company (ECC), a Zcash privátcoin mögött álló fejlesztői csapat megosztotta tervét az új fejlesztésekkel kapcsolatban. Ezek szerint a hálózat át fog térni a proof-of-stake (PoS) konszenzusos eljárásra. Az ECC azt is felfedte, hogy a csapat egy hivatalos ECC kriptotárca bevezetését is tervezi. Emellett szeretnék megerősíteni a hálózat láncok közötti interoperabilitását.

A Zcash vált a PoW-ről a PoS-re

A Zcash hálózat jelenleg az Equihash nevű bányászati algoritmust használja, amely lehetővé teszi a bányászok közötti versenyt annak érdekében, hogy új blokkokat találjanak a Zcash láncon. A november 19-én közzétett blogbejegyzésében az ECC bejelentette, hogy a hálózat a következő három évben át fog térni proof-of-stake konszenzus algoritmusra.

Zcash_ütemterv

Az ECC technológiai igazgatója, Nate Wilcox már korábban közzétett egy blogbejegyzést a PoS témáról. A pénteken megosztott ütemtervben az ECC kifejti, hogy a PoS-re való áttérés „növeli a ZEC hasznosságát az új képességek révén. Ezek magukban foglalják a hozamgenerálást és a stakinget is”. Emellett a PoS az onchain „irányítási mechanizmusok” felé is vezetheti a ZEC láncot a megosztott tervek szerint.

Az ECC a blogbejegyzésben azt is állítja, hogy egy PoS-alapú ZEC-lánc hozzájárulhat a „ZEC energialábnyomának csökkentéséhez” is. Az év során a PoW konszenzusos algoritmus sok kritikát kapott a bányászati tevékenység környezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban. Az ECC hozzáteszi: “Meggyőződésünk, hogy a PoS-ra való áttérés három éven belül elérhető, ha képesek vagyunk időnket és erőfeszítéseinket erre a feladatra összpontosítani. Fontos, hogy további tehetségeket tudjunk felvenni magunkhoz.

A Zcash (ZEC) értéke nagyot ugrott a hír óta, és az árfolyam 23,6%-kal nőtt az elmúlt 24 órában a kriptotőzsdéken. A kezdeti induláskor a Zcash hálózat blokkjait a bányászok grafikus feldolgozó egységgel (GPU) rendelkező bányászgépeken bányászták, de az elmúlt néhány évben az alkalmazás-specifikus integrált áramkör (ASIC) bányászai vették át a hatalmat.A cikk írásakor az Equihash algoritmust 420 ksol/s sebességgel feldolgozó Bitmain Antminer Z15 napi 33,44 dollár értékű ZEC jutalmat termel a bányászoknak. Az Innosilicon A9++ Zmaster körülbelül 140 ksol/s-ot teljesítményt tud elérni, és napi 8,13 dollár nyereséget tud összehozni az aktuális árfolyam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.