Adam Back, Blockstream alapítót nevezi meg egy új videó a Bitcoin feltalálójának

Kisebb Twitter-cirkusz alakult ki tegnap miután pont a bitcoin blokkjutalom felezés napjára időzített YouTube videó a Barely Sociable csatornán Adam Back-et, a hashcash feltalálóját és a Blockstream alapítóját teszi meg Satoshi Nakamotónak, a Bitcoin rejtélyes alapítójának.

Back elsősorban, mint befolyásos IT-vállalkozó ismert a szektorban, ő irányítja a Blockstream-et, a Bitcoin egyik fundamentális szoftverét fejlesztő vállalatot. A videó szerint azonban még mielőtt Back legitim kriptovállalkozóvá nőtte volna ki magát, 2007 és 2011 között pszeudonéven a Bitcoin ötletének kivitelezésén dolgozott.

Kapcsolódó: Már 1999-ben aktív lehetett Satoshi Nakamoto Bitcoin feltaláló

A YouTube-on és Redditen egyaránt elérhető videót Back is látta, aki tagadja a szerző állításait.

Twitteren válaszolva a spekulációkra Adam Back kijelentette, nem ő Szatosi, hozzátéve, a legismertebb ál-Szatosi továbbra is Craig Wright.

“egyesek Szatosinak vallják magukat, naponta keresnek Googlén sztorikat, és a bíróságon, hogy hiedelmeket terjesszenek.” [a bejegyzés meglehetősen összefüggéstelen]

A ‘nyomozás’ egy három részes videósorozat eredménye, aminek a tegnapi záró részében szolid dramaturgiát nem kímélve rántja le a leplet Satoshi Nakamoto kilétéről.

Back az egészből annyit ismer el, hogy vannak hasonlóságok Satoshi és közte, de ez csak az összeesküvés elméletek gyártására elég.

“úgy látszik az ellenkezőjére van szükségem: nem én vagyok Szatosi még a friss videó / reddit állítás ellenére sem. néhány tényező és időzítés utólag gyanúsnak tűnik; koincidencia és tények tisztázatlanok.”

Tény, hogy a Szatosi kiléte továbbra is mélyen foglalkoztatja a kriptovaluta közösséget és azon túl a mainstream médiát. Nem utolsó sorban Szatosi mesés bitcoin vagyona miatt, amit a hálózat indulásának kezdeti hónapjaiban bányászott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük