Az airBaltic lett légitársaság mostantól dogecoint is elfogad

Az airBaltic lett légitársaság hétfőn bejelentette, hogy a repülőjegyekért mostantól dogecoinnal és több más kriptovalutával is lehet fizetni az utasoknak. 

Az airBaltic a dogecoinon kívül a fizetési lehetőségeihez adta a bitcoin casht, az ethert, a GUSD-t, az USDC-t, a PAX-ot és a BUSD-t is. A vállalat már 2014 óta elfogadja a bitcoint fizetőeszközként, így ez volt az első légitársaság, amely elfogadta a kriptovalutát. A lett társaság a BitPay-jel szerződött le a kriptovaluta tranzakciók feldolgozásához. Az árak euróban lesznek feltüntetve, és a fizetésfeldolgozó a beérkezett digitális valutákat az aktuális árfolyamon váltja át fiat valutává.

Az airBaltic weboldalán szereplő kriptofizetésekhez további tranzakciós költségeket nem számítanak fel, és a tervezett indulás előtt legalább öt nappal lefoglalt járatok esetén állnak rendelkezésre.  „Innovatív légitársaságként mindig arra törekszünk, hogy a foglalástól kezdve keressük az ügyfélélmény javítását”- jelentette ki Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója a kriptovaluták elfogadásával kapcsolatban.

“Az évek során mintegy 1000 ügyfél használt nálunk kriptovalutát, ami nem tűnik soknak, de mégis egyedülálló fizetési lehetőséget kínál az utasoknak, amelyet máshol nehéz megtalálni” – tette hozzá Gauss.

Bár sok mainstream vállalat elfogadja már fizetőeszközként a legnépszerűbb kriptovalutákat, a bitcoint és az ethert, de csak nagyon kevesen barátkoztak eddig meg az eredetileg mémcoinnak szánt dogecoinnal. Nemrég Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa jelentette be, hogy az NBA kosárlabda csapat is elfogad dogecoin fizetéseket.

A Dogecoin árai az egekbe szöktek, miután Elon Musk milliárdos és több híresség is a Twitteren kezdte el azt reklámozni. Musk az egyik legnagyobb dogecoin hívőnek tartja magát, ettől függetlenül még nem merte bevállalni azt, hogy a Tesláért a mémcoinnal is lehessen fizetni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.