AirBnB társalapító beszállt a 22 millió dolláros SFOX coinbróker finanszírozásba

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A coinbróker SFOX cég, mely intézményi befektetőknek kínálna kereskedési szolgáltatásokat 22,7 millió dollárt (~6,5 milliárd forint) gyűjtött kockázati tőkefinanszírozásának első körében.

Az SFOX kedden számolt be a finanszírozási körről, amit a Tribe Capital és a Social Capital kockázati tőkebefektetők vezettek és olyan HNWI-k és cégek támogatását élvezi, mint az AirBnB társalapító Nathan Blecharczyk, Y Combinator, Danhua Venture Capital, Digital Currency Group és még sokan mások.

A 2014-ben alapított SFOX kereskedési hubként szolgál a HNWI-knek, intézményi befektetőknek és családi vállalkozásoknak. A cég segíti ezeket a volumen trader ügyfeleit, hogy vételi és eladási megbízásokat adjanak ki különböző kriptotőzsdéken.

SFOX coinbróker célja, hogy minimalizálja a magas volumenű kereskedés hatását a kriptovaluta piacokon de közben löketet adjon a likviditásnak, ami “az egyik leglényegesebb akadály az intézményi befektetők kriptovaluta elfogadottsága ellen,” Arjun Sethi, Tribe Capital társalapító.

SFOX eddig 9 milliárd dolláros kereskedési volument realizált indulása óta és az évben 12-szeresével növelte az ügyfelei számát.

Az új befektetéssel az SFOX kriptoeszköz menedzsment szolgáltatások indítását tervezi a már meglévő kereskedési tevékenysége mellé. Az összeget egyben a következő 12 hónapban toborzásra és expanzióra is fel kívánja használni. 

Az SFOX bróker vezérigazgatója Akbar Thobhani, aki korábban az AirBnB növekedési és üzletfejlesztési üzletágát vezette úgy nyilatkozott a CoinDesknek, hogy a forrással ki szeretné elégíteni az ügyfelei növekvő étvágyát a kriptoeszközök iránt nagyobb szintű kitettséget biztosítva számukra.

Továbbra is fenntartható és növekvő keresletet tapasztalunk az intézmények oldaláról arra, hogy a kriptovaluták a diverzifikált portfóliójuk részét képezzék, de félnek lépni a bizonytalanság és a volatilitás miatt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.