Akadozott a Coinbase miközben 600 dollár zuhant a bitcoin ára egy délután alatt

Akadozott a Coinbase kriptopénz tőzsde és pont akkor nem volt elérhető, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Jelentős korrekció zajlott ugyanis le tegnap a kriptopénz piacon.

Korrekció a kriptopénz piacon

A napok óta tartó töretlen emelkedést csütörtök délután meredek esés zárta. A bitcoin árfolyam már a 2800 dolláros szintig emelkedett, ami abszolút rekordnak számít. A csúcs egészen pontosan 2806 dollárnál volt, innen esett vissza a bitcoin árfolyama 2226 dollárig mindössze három óra alatt.

Korrekció a bitcoin piacon

Az árfolyam többször is megpróbált ezután felfelé kitörni, de végül tegnap óta a 2400 és 2500 dollár közötti sávban mozog. Hasonló magas volatilitás volt tapasztalható a piacon az elmúlt napokban is, ahogy a bitcoin elhagyta a korábbi maximum szinteket.

Mind a top 10 altcoin jelentősden esett tegnap

Az ethereum piacán hasonló korrekcióra került sor, itt az árfolyam 217 dollárról  162 dollárig csökkent vissza amit 25%-os gyengülés egy délután alatt. A többi kriptopénzt is magával ragadta az eladási hullám. Az elmúlt 24 órában minden altcoin ára kétszámjegyű százalékkal vesztett értékéből, a ripplet kivéve. A következő napokban hasonló nagyságrendű árfolyam változás várható a kriptopénzek piacán.

Mindeközben akadozott a Coinbase bitcoin tőzsde megnehezítve ezzel az ügyfelek életét

A San Francisco-i Coinbase bitcoin tőzsde az egyik legnépszerűbb kriptopénz vásárlásra alkalmas platform. Az oldal több százezer felhasználója azonban pont a legkritikusabb időpontban nem tudott kereskedni egy átmeneti leállás miatt.

Akadozott a Coinbase

Május 25-én európai idő szerint délután, az amerikai piacnyitás időtájában egyszerűen leállt a weboldal, csak egy “Service Unavailable” – a szolgáltatás nem elérhető – felirat volt olvasható a bejelentkező oldalon.

A Twitteren jelezte a cég a felhasználói számára, hogy jelentősen lassult a weboldal elérhetősége a megnövekedett forgalom miatt.

“Eddig nem látott méretű forgalmat és kereskedési volument tapasztaltunk a Coinbasenél a héten. Ennek eredményeképpen pedig többször is leállt a Coinbase.com honlap. A fejlesztőink és a támogatói csapat folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán, hogy visszaálljon a normális működés.”

A Coinbase honlapja azóta működik – legalábbis cikkünk írásakor már újra el lehetett érni a számlákat.

Nem ez az első leállás a kritikus időpontokban

Nem bírják a megnövekedett forgalmat a kriptopénz tőzsdékEgyre több bitcoin tőzsdéről derül ki a mostani fokozott piaci tevékenység mellett, hogy nem bírják a megnövekedett forgalmat. Mióta a bitcoin árfolyam ennyire megnövekedett, jelentősen megnőtt a kereskedés a kriptopénz tőzsdéken, amit a jelenlegi infrastruktúra sok esetben egyszerűen nem bír el.

Pár héttel korábban a Kraken és a Poloniex tőzsdék szenvedtek a megnövekedett ügyfél forgalomtól. Május elején pedig a Celery kriptopénz platform adta be a derekát és függesztette fel átmenetileg a kereskedést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük