Akon is csatlakozik az amerikai elnökválasztáson induló Brock Pierce kampánycsapatához

Brock Pierce alig pár hete jelentette be indulását az elnöki székért Amerikában, de csapata már jelentős nevekkel bővült. Most Akon csatlakozott a kampányához mint fő stratéga.

Akon a kriptovilág után kampányvezérként is kipróbálhatja magát

Brock Pierce az elnökválasztási kampányába is csupa kriptobarátot hív – na, de persze olyanokat, akik azért jelentős húzóerővel bírnak az átlagember körében is. A Tether társalapítójaként ismert Pierce, aki bő másfél hónapja jelentette be indulását az amerikai elnökválasztáson, most a legtöbbek számára rapperként ismert Akont jelentette be fő kampánystratégájának. Akon azonban a kriptovilágban is ismert lehet: Akoin nevezetű kriptopénzét Afrikában tervezi elindítani, aminek legfőbb célja a pénzügyi integráció javítása lesz a kontinensen.

Akon úgy tűnik, izgatottan várja az új pozíciójával járó kihívásokat. Pierce-ről ezt nyilatkozta kijelölése után:

„Brock Pierce-t mindig is egy őszinte, egyenes embernek ismertem. Egy igazi emberbarát és nem a pártokhoz igazodik. Egy álmon osztozunk, hogy előre lendítsük Amerikát mindenki számára, anélkül, hogy egy bizonyos csoportot favorizálnánk.”

Brock Pierce már alelnökét is kijelölte Karla Ballard személyében. Csapatához csatlakozott ezenkívül Brittany Kaiser is, aki amellett, hogy emberjogi és adatvédelmi aktivista, korábbi kampányokban is vett már részt, mind a demokraták, mind a republikánusok oldalán. Profilba vágóan a Cambridge Analytica botrány felfedése során is jelentős munkát végzett.

A függetlenek az Independent Partyban egyöntetűen Pierce-t választották meg jelöltjüknek, így a választás egyre élesebb képet kezd alkotni Amerikában. A Demokrata Párt hivatalosan is kijelölte Joe Bident és alelnökét Kamala Harrist; a másik oldalon a republikánusok újra Trumpba és VP Mike Pence-be helyezték hitüket.

Akon is csatlakozik az amerikai elnökválasztáson induló Brock Pierce kampánycsapatához
Forrás: brock.vote

Pierce is meglehetősen elégedett volt a függetlenek támogatásával:

„Amerika harmadik legnagyobb pártjának támogatását élvezni egy óriási helyeslése mindannak, amiről a kampányunk szól: a szabadságnak, a jólétnek és a harmóniának. Egy példátlan krízisben élünk jelenleg, ami a 21. századhoz méltóan korábban sosem látott megoldásokat igényel. Én készen állok arra, hogy Amerikát teljes szívemmel, eszemmel és lelkemmel vezessem. Ha most együtt dolgozunk, akkor kiemelkedhetünk a megosztottság hamvaiból, és egy sokkal jobb világot teremthetünk.”

Az amerikai elnökválasztást november 3-án tartják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük