Újabb elnökjelölt szállt a ringbe Amerikában – és a kriptopénz a kedvence

Brock Pierce, akit az EOS tokenről és a Tether társalapítói munkájáról ismerhet a legjobban a kriptoközösség, most színészi múltja mellé még egy érdekességgel szeretné színesíteni az önéletrajzát: mégpedig az Amerikai Egyesült Államok elnöki pozíciójával. Az indulását Twitteren jelentette be a kriptós vállalkozó.

„Ami a múltban segített minket, az a jövőben nem fog” – Brock Pierce az innovációt hangsúlyozza mindenek felett

Brock Pierce hivatalosan is beszállt az amerikai elnöki pozícióért folyó harcba, jelentette be a kriptós vállalkozó egy Twitter bejegyzésében és videóban. Pierce a hivatalos dokumentumokat is benyújtotta már a Federal Election Commision (FEC) nevezetű, a választási folyamatot irányító szervezet felé.

Brock Pierce gyermekszínészként kezdte karrierjét, majd vállalkozóként lett igazán sikeres: azon belül is kiemelkedőek a kriptószférában történt befektetései. Az EOS tokennel kapcsolatos munkája miatt a legismertebb talán a kriptóközösségben, azonban a Coinbase-t és a Blockchain Capitalt is támogatta, illetve a Tether társalapítójaként is meglehetősen nagy hullámokat keltett a piacon. A Forbes 2018 elején kriptovagyonát 700 millió és 1 milliárd dollár közé helyezte.

Jelenleg nem sok konkrétumot osztott meg Pierce a kampányáról és programjáról, azonban az indulását bejelentő videóban meglehetősen sok témáról beszélt: a technológia támogatásáról és az AI lehetőségeiről, és főként arról, hogy ezek milyen szerepet játszanak majd Amerika újjáépítésében. A kormány által a vírus alatt biztosított stimulus csekkek híresen lassú és vitatott szétosztását is példaként hozta fel videójában – ezzel is szemléltetve, hogy ha Amerika végre 21. századi technológiát használna, az mennyiben javíthatná a mindennapi életminőséget is az állampolgárok számára.

Az indulása meglehetősen késői Pierce-nek, hiszen a november 3-ára kiírt választásokra a két fő elnökjelölt – az újabb ciklusért harcoló Donald Trump és a demokraták jelöltje Joe Biden – már hosszú hónapok óta kampányol.

Brock Pierce egyébként nem az egyetlen friss induló, néhány napja számoltunk be Kanye West rapper terveiről is. Ráadásul a kriptovilágból sem ő az egyetlen, aki kacérkodik az amerikai elnöki pozícióval: John McAfee már 2016-ban is beszállt a harcba, és 2020-ban is tervezte az indulást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük