Akon egy valódi Wakandát akar építeni

Akon, a Grammy-díjas zenész saját kriptopénzt indít Akoin néven. A szenegáli születésű énekes/üzletember a Cannes-i Lions Fesztiválon jelentette be új projektjét, ahol kifejtette fő motivációját is: blokklánc segítségével szeretne Afrika helyzetén javítani. Az ambiciózus projekt egy valódi Wakanda felépítését is célul tűzte ki, ahol a fizetőeszköz az Akoin lenne.

“Úgy gondolom a blokklánc és kripto sok szempontból Afrika megmentője lehet mivel visszaadja a hatalmat az emberek kezébe és visszahozza a biztonságot a pénzrendszerbe” – mondta Akon. “A [kriptopénzek] lehetővé teszik az emberek számára, hogy olyan módon használják fel azokat, amelyek segítségével kiemelkedhetnek és nem kell a kormányoktól félni, hogy olyan dolgokat tesznek, amik csak konzerválják életkörülményeiket.”

Akon kriptovállalkozása egy “100 százalékban kripto-orientált várost,” is magában foglal amit Akon Crypto City névre keresztelt és egy 2 000 hektáros területet ölel fel, ami a szenegáli elnök bocsát rendelkezésére. A kriptováros célja, hogy egy “valódi Wakanda” legyen, amely forradalmasítja a mindennapi életet és az emberek közötti interakciót. Amikor Akont a projekt technikai hátteréről kérdezték, csak annyit válaszolt “Én hozom a koncepciót, a többit a kockáknak kell kitalálniuk.”

Akon új projektje még eléggé kezdeti stádiumban van, se fehér könyv, se ütemterv, a csapat is érezhetően formálódik csak, de Akon mindenesetre a celebeknek járó felhajtást már megkapta a mainstream médiában a projektért. Az elképzelése tiszteletreméltó és a szektor legtöbb szakértője egyetért abban, hogy a a blokklánc és kriptopénzek az ‘alulbankolt’ afrikai és ázsiai országokban futhatják be a legnagyobb karriert.

Akon projektjéről többet az Akoin hivatalos oldalán olvashattok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük