BTC City – Szlovénia legnagyobb bevásárlóközpontja ‘valódi bitcoin várossá’ válhat

Szlovénia legnagyobb bevásárlóközpontja ‘valódi bitcoin várossá’ kíván válni. Az akaratlanul BTC City névre hallgató komplexum 475 000 négyzetméteren terül el és több mint 500 üzletnek ad helyet. Nemrégiben ott járt az ország miniszterelnöke, aki üdvözölte a shopping center bitcoinos üzleti stratégiáját. A látogatása alkalmával még egy bitcoinnal vásárolt kávéra is futotta.

Miniszterelnöki látogatás a BTC City-ben

Szlovénia miniszterelnöke, Miro Cerar május 25-én látogatott el a BTC City-be, egy burjánzó 475 ezer négyzetméteres kiskereskedelmi üzlet- és bevásárlókomplexumba Ljubljanába.

Az Eligma fintech startup révén egy point-of-sale értékesítési rendszer épült ki, amit a BTC City számos kiskereskedője használ azért, hogy a város rászolgáljon a “bitcoin város” titulusra. A bevásárlóközpont az Eligma célja szerint egy olyan “üzleti és bevásárló ökoszisztémává szeretnék alakítani, ahol helyet kapnak a legfrissebb technológiai megoldások, beleértve a blokkláncokat, mesterséges intelligenciát és a kriptopénzeket”– az Eligma szóvivője hozzátette:

A látogatás célja a Beyond 4.0 nemzetközi konferencia megnyitása volt, amely agendájában a digitális társadalomra és a blokkláncokra fekteti a hangsúlyt, valamint hogy megismerkedjen a BTC City stratégiájával, hogy bitcoin várossá váljon.

A reggeli találkozó alkalmával Cerar egy csésze ‘kriptokávét‘ is elszürcsölt, amelyet a szlovén államtitkár, Tadej Slapnik vásárolt neki a helyi kripto-tranzakciós fizetési rendszerén rendszeren.

Milo Cerar (balra) kriptokávé vásárlása közben
Milo Cerar (balról) kriptokávé vásárlása közben | Forrás: Eligma

BTC City ‘valódi bitcoin várossá ’ válik

Az 1954-ben raktár- és logisztikai vállalkozásként indult BTC cég több raktárral rendelkezik Ljubljana észak-keleti részén. 1990-ben a komplexum kereskedelmi bevásárlóközponttá alakult és felvette a BTC City nevet. Azóta a komplexum gigantikus kiskereskedelmi épületegyüttessé vált, ahol szálloda, sportkomplexum, kaszinó, multiplex mozi, vízi park és Szlovéniában legmagasabb épülete, egy irodaház is helyet kapott. Több mint 500 kiskereskedelmi üzletet magába foglaló BTC City a honlapján “az ország legnagyobb és legnépszerűbb üzleti, bevásárló, szabadidős/szabadidős és kulturális központjaként” hirdeti magát.

BTC City panorámakép Forrás: Wikipédia

A legfrissebb kezdeményezéssel hogy a BTC City-t “valódi bitcoin várossá” varázsolják, a startup cég állítása szerint az egység:

A világon elsőként látogatóit, vásárlóit és üzleti partnereit olyan infrastruktúrával segíti, amely fejlett technológiákat és a legkorszerűbb megoldásokat (blokklánc, AI, VR [virtuális valóság], AR [kiterjesztett valóság], ML [gépi tanulás] és kriptopénzek) integrálja.

A BTC City weboldalán közzétett terv szerint az Eligma Elipay rendszere már telepítve van a város számos üzletében, mint például az Atlantis vízi park, az Al Capone, a Babadu, a Big Bang, Sneakers, Minicity stb. üzletekben. A komplexum területén fiat pénz -> bitcoin ATM-ek és kriptovállalatok is megtalálhatók, a Blockchain Think Tank és a “Szlovénia legnagyobb kriptopénz bányászrigje is itt van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük