A Rizz mémérme alapítója élő adásban nézte végig, ahogy 90%-ot zuhan a tokenje

A Rizz (RIZZ) mémcoin alapítója tragikus helyzetben találta magát az X-en történő élő közvetítés során, mivel a token értéke hirtelen 90%-kal bezuhant.

90%-ot esett a mémérme élő adás közben

A RIZZ mémérme alapítója egy élő pitch során megdöbbenve figyelte, ahogy a token egyik pillanatról a másikra 90%-ot zuhant. A nézőket és a Bubblemaps vezérigazgatóját megdöbbentette a hirtelen zuhanás.

Ez az esemény vad volt

–  Így jellemezte a történéseket a Bubblemaps.

A RIZZ június 18-án mutatkozott be a Solana platformon. Az alapítót azért hívták meg az élő eseményre, hogy bemutassa tokenjét. A projekt tisztességes 8 millió dolláros volumennel rendelkezett, ennek ellenére a dolgok gyorsan elfajultak.

A Bubblemaps szerint a korai tranzakciókat vizsgálva úgy tűnik, hogy az eladás főként a kezdeti vásárlóktól származik, akik a token bevezetésének első perceiben vásároltak.

A Cointelegraph megkereste a vezérigazgató Vaimant, aki elmondta, hogy eredetileg nem kapott meghívást, és váratlanul csatlakozott. Elmondása szerint az alapító elérzékenyült az esemény alatt.

Amikor az ár összeomlott, a Rizz alapítója érzelmesnek tűnt, és kényelmetlenül éreztem magam, amikor kérdezősködtem. Egyszer még azt is gondoltam, hogy talán sír.

Vaiman azt is elárulta, hogy egy forrás szerint a tokent nem a Rick becenevű alapítója irányítja, hanem egy olyan szingapúri fejlesztői csoport, akik mémcoin generálásról és rug-pull akciókról ismertek.

Gyanús projektek

A múlt héten az amerikai rapper, ismertebb nevén Waka Flocka Flame került a figyelem középpontjába. A híres rapper hétfőn az X-en jelentette be a Solana alapú FLOCKA tokenjének indítását, és megosztotta az érme adatait. A bevezetést számos kritika érte, mivel a blokklánc-nyomozó ZachXBT gyanús tevékenységre mutatott rá kínálattal kapcsolatban.

ZachXBT kiemelte, hogy egy friss tárca, amelyet valószínűleg egy tőzsdén keresztül finanszíroznak, gyorsan megszerezte a kínálat mintegy 40%-át, majd szétosztotta azt számos alternatív pénztárca között.

A FLOCKA pedig csak egy a sok mémcoin közül. Ugyanis az elmúlt időszakban számos “celebcoin” jelent meg. Olyan neves személyiségek, mint a rapper Iggy Azalea, a megosztó Andrew Tate, a korábbi profi pankrátor Hulk Hogan és sokan mások is indítottak Solana alapú érméket.

Az együttműködéseknek köszönhetően sok rug-pull tettestől sikerül visszaszerezni az ellopott összegeket. Emellett számos elemző és szakértő azon dolgozik, hogy felhívják a figyelmet a gyanús tevékenységekre.