Általános blokklánc szakember képzést indít az Edutus

Általános blokklánc szakember szakirányú továbbképzést kíván indítani idén ősszel az Edutus Egyetem. Mindössze 1 év alatt versenyképest tudást szerezhetnek azok, akiket érdekel a technológia. A képzés célja az, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból, akik kiválóan átlátják a blokklánc technológiát és az abban rejlő lehetőségeket.

Az NLV8, a Solidity Services és a Blockchaineum támogatásával indított kurzus legfőképp azoknak ajánlott, akik gazdasági, pénzügyi, jogi, informatikai vagy mérnök végzettséggel rendelkeznek és szeretnék digitális szemléletüket fejleszteni. Mivel egyre népszerűbb a blokklánc technológia a gazdaság minden ágazatában, így rendkívül hasznos lehet mind a magán, mind pedig az állami szférában.

A két szemeszterből álló képzés során a szakemberek képesek lesznek egy blokklánc projekt bevezetésének stratégiai szemléletű kiértékelésére, blokklánc alapú üzleti modell kidolgozására. Ismerik a blokklánc technológia elméleti alapjait, a használatához elengedhetetlen jogszabályi hátteret és a projektek megvalósításának anyagi és eljárásjogi szabályozóit.

Mivel folyamatosan nő a blokklánc szakemberek iránti igény, így egyre több oktatási intézmény határozza el, hogy a piaci igényekhez alkalmazkodva stabil tudást kínál a blokklánc technológia mellett elkötelezett diákoknak. A koronavírus-járvány megmutatta a gazdaság gyenge pontjait. Míg a legtöbb iparág megsínylette a pandémia okozta válságot, addig a blokklánc iparága folyamatosan fejlődött. Nő azon cégek száma is, amelyek implementálják meglévő rendszerükbe a blokkláncot, ebből adódóan viszont szakképzett, a technológiát alaposan ismerő munkavállalókra van szükségük.

Dr. Héder Balázs, Research Engineer, Nokia Bell Labs:

“Gyakorlatorientált képzés, kiváló szakemberekkel. Körülbelül öt éve kezdtem el megismerkedni a blokklánc technológiával. A neten gyakorlatilag minden információ megtalálható, de a szükséges üzleti gondolkodásmód ilyen módon számomra nem volt elsajátítható. Mit nyújtott számomra ez a képzés? Amellett, hogy rendszerezte a fejemben az évek alatt összevadászott sok-sok információt, bepillantást nyújtott a technológia jogi vonatkozásaiba és elindított az üzleti gondolkodás elsajátításának útján. Minden percét élveztem!”

Brezovszki Máté, Solidity Services ügyvezetője, óraadó:

“A konzorcium szakemberei és vendégelőadóink segítségével hiánypótló képzés született. A szerteágazó elméleti háttér nem csak a technológiai innovációt, hanem a pénzügyi és közgazdasági aspektusokat is lefedte, a világban éppen zajló regulációs kihívásokat sem elfelejtve. Az interdiszciplinális jellege miatt a képzés nem csak a blockchain iránt újonnan érdeklődőknek, de a már tapasztaltabb résztvevőknek is tud újat mutatni!”

Amennyiben Téged is érdekel ez az innovatív technológia és szívesen elmélyítenéd tudásodat, itt találsz részletes ismertetőt a szeptember 14-én induló képzésről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük