Az altcoin támogatók egy része szépen csendben visszatér a Bitcoinhoz

Tavaly ilyenkor az altosok sikongatva ünnepeltek: kriptovalutáik értéke csak nőtt és nőtt, míg a Bitcoin dominanciája elhalványulóban volt. Ha bármelyik oldal óva akarta inteni őket, csak legyintettek: kételkedjetek, amennyit akartok, de mi tudjuk, hogy s mint lesz. Most aztán ugyanezek az emberek vagy teljesen eltűntek vagy csendben visszasunnyogtak oda, ahonnan indultak: a Bitcoinhoz.

2018-cal kapcsolatban nagyjából egyetértés uralkodik az egész kriptoközösségben: az év rossz volt. És a számok nem hazudnak, az év tényleg több okból is kifolyólag sem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Azonban vannak más eredmények is, amiket a Bitcoin fel tud mutatni – különösen az altokhoz képest.

A nagy visszatérők

Az egyik ilyen például az újfent visszatérő altcoin támogatók. Ha 2018 nem a Bitcoin éve volt, akkor az altcoinoké még annyira sem – a Bitcoin állítólagos halálhíreivel szemben itt tényleg vérengzés folyt. És bár az biztos, hogy sokan kiszálltak a Bitcoinból, de a haldokló altcoinok romjai között sokan inkább úgy döntöttek, hogy visszatérnek az ősatyához. Hiszen bár egyik sem ideális, de azért jelentős különbség van egy 80 és egy 95 százalékos zuhanás között – és ezt bár nehéz, de a legharcosabb altcoinosoknak is el kell ismernie.

Egy biztos: azok a lojális altcoin támogatók, akik eddig vért izzadva védték a döntésüket, és szidtak mindenkit, aki talán óva akarta inteni őket, most vagy elismerik, hogy nem volt igazuk, vagy szimplán elsétálnak és hagyják az egészet a fenébe. Azok a híroldalak, akik az altcoinosok által csak FUD-nak (Fear, Uncertainty, Doubt – Félelem, Bizonytalanság, Kételkedés) nevezett cikkeket hozták le nap mint nap, most persze dicsekedhetnek azzal, hogy „na, mi megmondtuk, bezzeg, ha hallgattatok volna ránk”. De hogy ez valóban segít-e a már amúgy is kissé szétdarabolt és könnyen hergelhető kriptoközösségen – azt mindenki döntse el maga.

Persze nem mindenki tűnt el. Vannak, akik szerint az altcoinjuk visszatér nem csak, hogy a rekordár szintjére, de még azt is túlszárnyalja majd. Előttük valószínűleg még nagyon hosszú év áll.

Aki viszont hajlandó beismerni, hogy valamely altcoinjával, bitcoin-klónjával, semmire milliókat gyűjtő tokenjével, BitConnectjével, Firstcoinjával kapcsolatban tévedett, és most készen áll visszatérni a Bitcoinhoz… Na, azelőtt még valószínűleg tartogat 2019 lehetőségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük