Nőtt az alternatív ethereum blokklánc népszerűsége

  •  
  •  
  •  
  •  

Az ún. „Ethereum Classic”, az alternatív ethereum blokklánc népszerűsége jelentősen megnőtt az elmúlt hétvégén, amikor több befolyásos váltó és közösség méltatta újdonsült sikereit.


A lelkesedés miatt az Ethereum Classic piaci kapitalizációja jelenleg 37 millió dollár, ezzel a nyolcadik a kriptovaluták rangsorában.

Azok számára, akik lemaradtak a legutóbbi történésekről, az Ethereum Classic népszerűsége a DAO-val szembeni júniusi visszaélés következménye. Az ethereum fejlesztők egy közösségi döntést követően elhatározták, hogy a kód megváltoztatásával visszaállítják a hatalmas értékű lopás előtti számlaegyenlegeket.

Az alternatív ethereum blokklánc létjogosultságacryptocurrency _ alternatív ethereum blokklánc

Ez a növekvő csoport továbbra is a blokkláncnak azt a verzióját működteti, amelyben az eredeti összegek jelenleg is a támadás elkövetőjének birtokában vannak. Ezt az alternatív blokkláncot nevezik Ethereum Classic-nak.

Egyelőre kérdéses, hogy a jövőben komoly támogatókra talál-e a projekt, vagy hogy sikerül-e valódi értéket teremtenie. Azonban úgy tűnik, hogy a kezdeti vélemények a piaci szereplők részéről mindenképp pozitívan alakulnak.

Az elmúlt néhány óra kereskedése után az látszik, hogy az Ethereum Classic 10 millió dollár feletti nagyságú kereskedése alig marad el a hardfork utáni Ethereum One vagy Ethereum Core elnevezésű új blokklánccal szemben.

Új befektetési lehetőségek

Az alternatív ethereum blokklánc a kereskedésen túl is növekvő érdeklődést generál, ami a kezdeti hatalmas jövedelmezőséget máris töredékére csökkentette.

Jason Maurice, a svéd Safello és WizSec társalapítója azt állitja, hogy amikor elkezdett bányászni, egy adott időpontban a hálózaton elérhető teljesítmény 50%-át ő generálta. Ez annyit jelent, hogy egymást követő 31 blokkot volt képes kibányászni, amivel 20 000 ETC-t szerzett csupán két nap alatt.

Mivel azonban egyre többen fedezik fel az Ethereum Classic-ban rejlő lehetőségeket, ez a teljesítmény többé nem reális célkitűzés.

Az Ethereum Classic népszerűségét jelzi az is, hogy a Poloniex és a MinersGate támogatását élvezi, és várhatóan a BitMex és a ShapeShift.io is hamarosan bejelenti a hivatalos támogatást.

Több befektető azonban szkeptikusan nyilatkozott az alternatív ethereum blokklánc jövőjével kapcsolatban. Véleményük szerint csak az jelentene  valódi sikert, hogyha az Ethereum One értékének legalább harmadát elérnék. Ez lenne az a pont, ahol minden bizonnyal jelentősen megnőne a potenciális befektetők száma.


  •  
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.