Black Friday alkalmából az Amazon Direct bitcoin fizetést tesz lehetővé

Az Amazon Direct bitcoin fizetést tesz lehetővé az iPayYou platformon keresztül.

Az iPayYou fizetési platform bejelentette, hogy az Amazon Direct szolgáltatáson keresztül most már bitcoinért is lehet majd vásárolni.

100 millió termék az Amazonon bitcoinért

Az iPayYou 2016 májusában indult és gyorsan nagy sikerre tett szert. Ugyanis lehetővé teszi a kereskedőknek, hogy a vásárlók bitcoinnal fizessenek anélkül, hogy a digitális pénzzel közvetlenül érintkeznének.

Kindle az Amazontól“Az Amazon Direct forradalmasítja, hogy költik el a vásárlók a bitcoint. Mostantól több, mint 100 millió termékhez férhetnek hozzá a világ legnagyobb online áruházában.” Nyilatkozott Gene Kavner ügyvezető igazgató egy közleményben kedden. A cég hivatalosan a Twitter oldalán jelentette be a hírt szerdán.

Az iPayYou korábban ajándék utalványokat árult, amit a vásárlók bitcoinért vehettek meg. Ezeket aztán Amazon, Starbucks és iTunes termékekre lehetett elkölteni. A koncepció hasonló a Purse.io ötletéhez, ami kedvezményeket kínál a vevőknek az Amazonon, ha az ő oldalukon keresztül, virutális pénzben történik a fizetés.

Kavner régóta figyelte a piaci rést. Mint korábbi Amazon ügyvezető, észrevette, hogy sok probléma van a vásárlók és a kifizetések között, amikor a hagyományos fizetési eszközöket használják.

“Amíg az Amazonnál dolgoztam sokat vizsgáltuk azokat az akadályokat, amikbe a vevők ütköznek vásárláskor, különös tekintettel a fizetésre.” Mondta Kavner. “A bitcoin egy megoldás ezek közül sok problémára.”

Amazon Direct bitcoin felhasználása

Bármire elkölthetjük a bitcoinjainkatAz Amazon Direct az iPayYou platformján külön taben jelenik meg. A felhasználók megadhatják mennyi bitcoint akarnak küldeni. Az összeg átváltás után dollárban jelenik meg az Amazonon. A vásárlók ebből a kerekből tudnak aztán az Amazonon vásárolni.

Kavner úgy írja le a folyamatot, hogy ez a legközvetlenebb módja, hogy bárhol elkölthessük a bitcoint.

“Azt szeretnénk elérni, hogy a bitcoin egy mindennap hasznát pénznem legyen. Ennek egyetlen módja, ha a vásárlóknak egy praktikus módot mutatunk arra, hogyan tudják elkölteni a bitcoinjukat”.

Az Amazonon a bitcoin forgalom globálisan terjed

A hasonló szolgáltatást nyújtó Purse.io eközben folyamatosan terjed Amerikán kivül Latin-Amerikában és Mexikóban. Az idei év elején pedig Indiában hódított teret magának.

Jelenleg közel 15%-a érhető el az Amazon India termékeknek, az arány egyre csak nő. Novemberre Purse második legnagyobb piaca lett India. Amerika továbbra is az első helyen áll, de Nagy-Britanniában és Venezuelában is sokan használják a szolgáltatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük