Amerika 2. számú bankja szerint az ethereum jobb, mint a bitcoin

Az Egyesült Államok második és a világ 8. legnagyobb bankjának számító Bank of America az USA második legnagyobb hitelkihelyezője is egyben. Így érthető, hogy a bank által kiadott közleményekre és elemzésekre szerte a világon odafigyelnek. Még szerdán tett közzé a bank egy elemzést. Ennek címe a témát illetően árulkodó, a “A Bitcoin piszkos kis titkai” lett. A dokumentum elég sok mindent taglal a kriptovalutákkal kapcsolatban, többek között megállapításokat is tesz a bitcoinra vonatkozóan. Ilyen például, amikor arról írnak az elemzésben, hogy “nincs semmi más oka a BTC vásárlásának, mint az, hogy megy felfelé az ára”. Tekintve, hogy a decentralizált pénzügyi rendszerek, a kriptovaluták komoly alternatívát jelentenek a modern bankrendszerrel szemben, nem meglepő ez a fajta banki álláspont. És akkor még arról nem is írtunk, hogy a bank szerint az ethereum jobb, mint a BTC.

A Bank of America szerint az ethereum jobb a bitcoinnál

Kitekintve Supermanre is egy kicsit, a Bank of America úgy látja, hogy a kriptovaluták kriptonitja a központi bank által kibocsátott digitális pénz lehet. Ugye a kryptonit volt az a földönkívül anyag, ami fegyvert jelentett Superman ellen. Eddig egyébként talán nem volt akkora újdonság az, amit a jelentésben láttunk, hiszen hasonló vélekedések más bankok részéről is jelentek meg a kriptovaluták vonatkozásában. Viszont a Bank of America szerint a DeFi-projektek “potenciálisan bomlasztóbb hatásúak, mint a bitcoin”. Ez ugyanis a bank szerint tényleg radikális váltás lenne a mainstream pénzügyi piacokról. Bár a jelenlegi szintje alapján még messze van, hogy tényleges vetélytárs legyen.

Ugye a DeFi platformok olyan felületek, cégek, amelyek blokkláncú alapú kereskedési és hitelezési megoldásokat kínálnak. És pont ezzel lesznek tényleg vetélytársak egy bank számára. Már ha a jelenlegi DeFi projektek képesek lesznek olyan szintű hitelezési lehetőségeket biztosítani, mint egy normál bank. A Bank of America ettől függetlenül nem teljesen ellenálló a DeFi világgal szemben, mert a bank szakemberei hiszik, hogy a mainstream pénzügyi világnak fel kellene használnia a DeFi jelentette lehetőségeket. Ezzel pedig nem kellene arról beszélni, hogy vetélytársak lennének ezek a projektek és a bankok. És a végére hagytunk egy érdekességet is a jelentésből. A pénzintézet elemzésében többször esik arról szó, hogy az Ethereum jobb, jóval skálázhatóbb és flexibilisebb a Bitcoinnál a bank szerint. Tehát a korlátai ellenére nagyobb lehetőségeket tartogathat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük