Amerikában már családi házat is vehetsz EHT-ért a Mintable NFT piactéren

Ivan Malpica befektető tegnap este a Mintable NFT (Non-fungible tokenek) piactéren az amerikai a st. louis-i Wise Avenue 5828 szám alatt lévő ingatlanba való részesedést kínálta nagyjából 42,43 ETH-ért. Ez a cikk írása idején közel 76 000 dollár értéket jelent.

A ház fele NFT-ként eladó

A tőzsdei jegyzés “ennek a teljeskörűen felújított háznak az NFT-részleges tulajdonjogát (50%)” ígéri. Megjegyzi, hogy a házat tavaly 138 000 dollárra értékelték, és jelenleg 1 200 dolláros havi jövedelmet generál bérbeadásból. A jegyzés összegzése:

“Csináljunk együtt történelmet a legelső ingatlanra kötött NFT-vel!”

NFT esetén lehet kriptóval is fizetni

Malpica azt nyilatkozta, hogy az NFT használata lehetővé teszi az ingatlan kriptovalutával történő megvásárlását, és ezt törvényesen támogatnák egy korlátolt felelősségű társaság megalakításával a vevő és ő közötte 50-50%-os részesedésű tulajdonjoggal.

“Az NFT valójában nem biztosítja, hogy Ön jogszerűen birtokolja az ingatlant, de ha készítünk egy  együttműködési megállapodást, akkor abban rögzítve lesz az érvényessége” – nyilatkozta Malpica, aki vállalati kockázatkezelő vezetőként dolgozik a Verizonnál.

“NFT-ként 50%-os tulajdoni részesedéssel történő eladás lehetővé teszi a gyors tranzakciót korlátolt felelősségű társaságként is. Egyes bankok/címtársaságok valószínűleg nem fogadnák el a teljes kifizetést kriptovalutákban. Jelenleg nem vásárolhatsz 100%-ban kriptóért valódi ingatlanokat. De ezzel a módszerrel, hogy a felét partnerségként adják el, lehetséges lesz” – állította.

“A ‘jogi lepapírozás’ már elkészült. Az új vevő és jómagam létrehozunk egy új kft-t, és a működési megállapodással kiegészítjük az úgynevezett ‘alapító okiratot’.”

Tekintettel arra, hogy az NFT-k által biztosított törvényes jogok és tulajdonjogok homályos területet jelentenek, nem is beszélve arról, hogy a Malpica csak tegnap állt elő az ötlettel, erősen ajánlott a komoly érdeklődőknek alaposan átvizsgálni az ügyet és egy ügyvéddel konzultálni, mielőtt ingatlanba fektetne NFT-n keresztül.

Malpica soha nem akar lemaradni

Malpica hosszú távú ingatlanbefektetőnek vallja magát, aki korábban 30 ingatlan esetében vett részt 50/50 partnerségi megállapodásban. Azt nyilatkozta, hogy az keltette fel érdeklődését az NFT-k iránt, amikor meghallgatta Gary Vaynerchukot, a Vaynermedia vezérigazgatóját.

“A bennem lévő befektetőnek fejest kellett ugrania. Soha nem akarok lemaradni semmiről.”

A cikk írásakor az aukció kevesebb, mint 100 megtekintést vonzott be, és nem tett ajánlatot senki. Malpica kijelentette, hogy ha ez az eladás sikeres lenne, kibővítené a koncepciót.

“Úgy vélem, ha ez siker lesz, akkor NFT-k lehetővé teszik, hogy egy eszköz több tulajdonosa valódi jövedelemhez juthasson ingatlan bérleti díjából” – állította.

A MyEtherWallet alapítója, Kosala Hemachandra nemrég azt mondta, hogy az NFT-k fokozatosan felfejlődnek ahhoz is, hogy fedezzék az ingatlanok tulajdonjogát.

„Úgy gondolom, hogy a non-fungible tokenek jelenlegi verziója egyre nagyobb és szélesebb körű felhasználási esetekké fog fejlődni. Olyan dolgok, mint az ingatlanok és a tárgyi eszközök tulajdonjogának igazolása; ahol az NFT-k segítenek a jogi lépések végrehajtásában.  Ha ezek megvalósulnak, akkor nagyon izgalmas terület lesz.”

Jelenleg kereskedelmi egységek még csak tokenizált ingatlanokat kínálnak, ilyen például a RealT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük