Az amerikai kormány komolyan veszi a kriptovaluta nyomkövetést

Már a US Army legújabb ügynöksége is kriptovaluta nyomkövető megoldást keres. 

Egy újabb jel azon feltételezés megerősítésére, hogy az Egyesült Államok kormánya igenis nyomon akarja követni a kriptovaluták mozgását. Ezúttal a védelmi minisztériumhoz tartozó hadsereget bízták meg azzal, hogy segítse a bűnügyi nyomózói parancsnokságot a kriptovaluta mozgások feltérképezésében, és azok kielemzésében.

Ahelyett, hogy fejlesztőt keresnének kifejezetten az ügynökség számára, aki egy erre a célra használható eszközt hoz létre, a hivatal azt kéri, hogy felhő alapon működő webalapú platformhoz való hozzáférést biztosítsanak.

A hivatalos leírás szerint az ügynökség „potenciális vállalkozókat keres, akik képesek egy olyan felhő és webes alkalmazás licensét kiadni a felhasználónak, amely a bűnüldözésnek segít azokat a szereplőket beazonosítani és megtalálni, akik kriptovalutákat használnak olyan tiltott tevékenységekhez, mint a csalás, a zsarolás és a pénzmosás.” A hadsereg kérése továbbá az, hogy az alkalmazás segítségével „a hatóságok mélyrehatóan ki tudják vizságlni a kriptovaluta tranzakciók forrását, és elemzést tudjanak készíteni a bitcoinról és más kriptovalutákról.”

A hadsereg július 20-át adta meg beadási határidőnek. Az US Army-val egyéves megállapodást lehet kötni, amely maximum négy évvel meghosszabbítható.

Rákattant azt Egyesült Államok a kriptovaluták nyomkövetésére

A hónap elején az Egyesült Államok adóhatósága (Internal Revenue Service) már elindította saját pályázatát egy olyan nyomkövető eszköz létrehozására, amely segít a titkoscoinok, az off-chain protokollok, illetve a bitcoin Lightning Network tranzakciók nyomon követésére is. Mint arról tegnap beszámoltunk, a Coinbase négyéves szerződést kötött az amerikai titkosszolgálattal. Az ügylet több mint 180 ezer dollárt hoz a Coinbase kasszájába, míg cserébe a rendvédelmi szerv értékes blokklánc analitikai szoftvert és információt kap. Bár a híres kriptotőzsde CEO-ja Brian Armstrong próbálta szépíteni a dolgot, a kriptoközösség haragját nem tudta csillapítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.