Az AMLD5 újabb áldozata

A nem letétkezelő KyberSwap kriptovaluta tőzsde Máltáról a Brit Virgin-szigetekre (BVI) helyezi át a székhelyét

The Block portál tulajdonába került e-mail alapján a KyberSwap azt közölte regisztrált felhasználóival, hogy a január 10-én életbe lépett ötödik pénzmosás elleni irányelv (5AMLD) miatt kényszerül kivonulni az unióból.

Az irányelv arra kényszeríti az uniós kriptovaluta vállalkozásokat, hogy ismer az ügyfeled (KYC) eljárásokat vezessenek be illetve jelentsék, ha gyanús ügyfél tranzakciókat észlelnek. Ez bizonyos fokú adatrögzítést igényel illetve megköveteli a kriptovaluta pénzek eredetének vizsgálatát. A vállalkozásoknak egyben ki kell nevezniük egy személy a megfelelési direktívák betartatására és pro-aktívan oktatnia kell az alkalmazottakat a pénzmosás elleni szabályokra (AML).

A KyberSwap jelenleg Máltán bérel irodát és az e-mail szerint január 24-én települ át hivatalosan is a Virgin-szigetekre. A tőzsde szerint az új szabályok túl magasra teszik a lécet a kereskedők többségének, mint szabályozásban, mint költségekben és ezért inkább a BVI területéről kínálja szolgáltatását.

A máltai bejegyzésű Kyber Network International Limited helyett az operációt a KYRD International Limited veszi át, ami az előbbi leányvállalata az offshore szigeten.

KyberSwap jelentése szerint a csapat és a vezetőség marad ugyanaz.

A tőzsde jelenleg a második legnagyobb nem-letétkezelő tőzsde a piacon az Uniswap riválissal fej-fej mellett.

A KyberSwap nem az egyetlen tőzsde, ami kivonul Európából az 5AMLD-re válaszul. A múlt héten a kriptovaluta határidős platform hagyta el Hollandiát. A platform február 10-től Panamából működik.

Voltak olyanok is, amik az irányelv miatt inkább bezártak. Ilyen a BottlePay kriptoutalási platform, a Simplecoin bányászpool és a Chopcoin blockchain játékplatform.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük