Andreas Antonopoulos a Lightning hálózatról ír könyvet

Mastering the Lightning Network címmel ír könyvet a Lightning hálózatról Antonopoulos két fejlesztővel együtt.

A könyvön a Mastering Bitcoin sokszoros bestseller írója, Antonopoulos a Lightnings Lab alapítójával Olaoluwa Osuntokunnal és a Lightning hálózat egyik legsikeresebb implementációjának fejlesztőjével, René Pickhardttal dolgozik együtt. Ugyanaz a kiadó adja ki a könyvet, ami Antonopoulos korábbi könyveit is gondozta. Várhatóan majd 2020 utolsó negyedévében lesz kész a Forbes cikke szerint, tehát még több mint egy évet kell várni még az anyagra.

A Github adattár már azonban most is készen áll, Antonopoulos ugyanis várja a hozzászólásokat a közösségtől, hogy közösen alakítsák majd ki a könyv tartalmát. A könyv célközönsége azok a fejlesztők, akik a blokklánc technológiával és a bitcoin technológiai alapjaival már tisztában vannak és a lightning fejlesztéssel szeretnének közelebbről megismerkedni.

A könyv mindenképpen nagy segítséggel fog szolgálni a közösségnek, ugyanis jelenleg nagyon nagy az oktatási szakadék a blokklánc technológia területén, nagyon nagy ugyanis a hiány olyan fejlesztőkből, akik a blokklánc technológiával is napi szinten foglalkoznak.

A lightning hálózat révén valóban gyors és olcsó átutalásokat lehet elérni a bitcoin hálózatán is ezért egyre fontosabb, hogy sokan értsenek a fejlesztéséhez is, mert a széleskörű kriptopénz elfogadottsághoz minél sokrétűbb alkalmazhatósági megoldásokra is szükség van. A lightning hálózatról ebben a cikkünkben olvashattok bővebben.