Antonopoulos is beszállt a Bitfinex ellen indított jogi vitába

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptoszektor egyik legnagyobb alakja csatlakozott ahhoz a vitához, amelyben az a kérdés, hogy ki fogja vezetni a Bitfinex és leányvállalatai elleni közös keresetet, amit a bitcoin állítólagos 2017-es bikaversenyét okozó manipuláció miatt indítottak.

Antonopoulos nyilatkozata

Andreas Antonopoulos is beszállt a Bitfinex-el kapcsolatos jogi vitába, amely a bírósági eljárás vezetésé miatt tört ki. Antonopoulos a Liebowitz jogi csapatát támogatja. Január 27-én nyilatkozatot nyújtott be, kiemelve a csapat szakértelmét és rátermetségét is, amelyet a Kleiman kontra Wright üggyel kapcsolatban tapasztalt.

Liebowitz képviselete három különálló cég ügyvédeinek listáját tartalmazza, de Antonopoulos külön kihangsúlyozta Kyle Roche és Roche Cyrulnik Freedman nevét. Véleménye szerint két kiváló ügyvédről van szó, akik jelenléte miatt a Liebowitz lenne a legalkalmasabb az eljárás levezetésére. Antonopoulos a következőket írta:

A Kleiman ügyben Roche úr többször megmutatta, hogy sok jobban érti a bitcoin, a kriptovaluták és a blokklánc műszaki illetve funkcionális tulajdonságait, valamint az azok alapjául szolgáló kriptográfiai elveket, mint más ügyvédek.

A harc a bírósági eljárás vezetéséért

Antonopoulos véleménye csak egy a sok közül, hiszen még további három cég verseng azért, hogy a bírósági eljárásban központi szerepet töltsön be.

banner

Az elmúlt hónapokban a Bitfinex valamint a hozzá kapcsolódó Tether és iFinex együttese ellen négy különálló csoport nyújtott be keresetet. Mindegyik keresetben piaci manipulációra hivatkoztak és az Egyesült Államokban nyújtották be olyan személyek kérésére, akik 2017 óta vagy esetleg korábban bitcoinnal kereskedtek. Ez azt jelenti, hogy óriási ember tömegről van szó.

A négy felperes közül az első még tavaly októberben a Liebowitz volt. Novemberben a Young, majd idén január elején az Ebanks és a Faubus. A hét elején a bíró elrendelte a négy eset megerősítését. A vezetés kérdése azonban még továbbra is fennáll.

Karen Lerner, a Young vezetője ügyvédje, a Radice és Kirby McInerny ügyvédi irodák vezetésével érvelt. Kyle Roche viszont azt mondta, hogy „cégünk páratlan tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a kriptovalutákkal kapcsolatos peres ügyekben”, miközben támogatja a Roche Cyrulnik Freedman által a Liebowitz nevében benyújtott panaszt, amely „a legálisan megalapozottabb és legjobban kivizsgált”.

Lerner kihangsúlyozta azt, hogy az eljárás célja az, hogy pénzhez jussanak azok, akik az elmúlt években bitcoint vásároltak. “Ez az együttes fellépés a bitcoin és a bitcoin határidős befektetők számára a mesterséges ár megfizetéséből származó károk megtérítését célozza, összehasonlítva azzal, amit valójában fizetniük kellett volna, ha az alperesek nem manipulálják az árat.

A cégeknek február 7-ig kell felszólalniuk egymás indítványaival szemben, Failla elnöki bíró január 28-i végzése értelmében.

Egy elmélet születése

John Griffin és Amin Shams 2018 júniusában nyilvánosságra hozták azt az elméletüket, miszerint a Bitfinex-en egyetlen bálna Tether-el (USDT) manipulálta a bitcoin piacát. Az elmélet végigsöpört az egész interneten, majd 2019 végén a szakértők is úgy vélték, hogy a Bitfinex igenis bűnös is. A Bitfinex és a Tether azonban nyilvánosan elutasították az “egy bálna elméletét” és az erre irányuló bírósági eljárást is, amelyet alaptalannak neveztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.