Új airdrop érkezik a Solana okostelefonok tulajdonosai számára

Érkezik az APhone felhőalapú okostelefon airdropja, amely közvetlen hozzáférést biztosít több mint 500 Web3 alkalmazáshoz, játékhoz és DeFi-protokollhoz a Solana Saga telefon tulajdonosai számára. A projekt a decentralizált Aethir felhőtechnológiáját használja, amely megkerüli a hagyományos hardverkorlátokat.

Az APhone bejelentése szerint azok, akik előrendelik a Chapter 2 készüléket, avagy a Solana második okostelefonját, személyre szabott szolgáltatásokban részesülnek majd. A telefont egyébként egy hónap alatt már 100 ezren előrendelték – annak ellenére, hogy a vállalat 2025 elejére tervezi a leszállítását. A kütyü megfizethetőbb és más hardverrel érkezik majd, de ismételten a kriptovaluta és az NFT rajongók szélesebb közönségét fogja megszólítani.

Kapcsolódó: Jön a Solana második okostelefonja, olcsóbb lesz, mint a Saga

Az APhone saját Web3 alkalmazásboltot kínál és az Aethir decentralizált felhőtechnológiája (DeCloud) segítségével megkerüli a hagyományos hardveres megoldást. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, közvetlenül a meglévő készülékeik böngészőjén keresztül hozzáférjenek az dAppokhoz, játékhoz és DeFi-protokollhoz. A projekt egyébként 2024 márciusában csatlakozott a Solana ökoszisztémához; ígérete szerint a biztonság érdekében a felhasználók adatai egy globális hálózaton keresztül kerülnek elosztásra. William Peckham, a vállalat üzleti igazgatója, kihangsúlyozta elkötelezettségüket amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a blokklánc-technológiát, függeltenül a társadalmi háttértől.

Úgy tűnik, ébredeznek végre a Solana-fejlesztők

A Solana ökoszisztémája jelentős fejlesztéseken megy keresztül idén. A napokban bemutatták a „Blink” és „Actions” funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók közvetlenül az általuk naponta használt weboldalakon és közösségi platformokon keresztül tranzakciókat hajtsanak végre. A technológiát a legnépszerűbb Solana-tárcák támogatják majd, többek között a Phantom, Backpack, Jupiter, Tensor, Sanctum és a Meteora is. Az új funkciók nemcsak a felhasználói élményt javítják majd, de segítenek megnyitni a blokklánc kapuit a szélesebb közönség számára is.

Mindeközben az amerikai spot Bitcoin ETF és spot Ethereum ETF után érkezik a kanadai QSOL, mely a Solana-ökoszisztéma natív tokenjének, a SOL-nak az amerikai dollármozgását tükrözi. Az eszközt a Torontói Értéktőzsdén listázzák.

A Solana aktuális árfolyamáról és a legfrisseb hírekről ide kattintva olvashatsz.