Az Apple keresztbe tett az Uniswap kriptotárca appjának

Az Apple eddig sem volt túlzottan közkedvelt a kriptoszektorban, ezúttal pedig a Uniswap csapatával akasztotta össze a bajszát. Az Ethereum blokkláncon működő decentralizált kriptotőzsdét létrehozó cég, a Uniswap Labs, saját mobiltárca piacra dobására készül. Helyesbítve, ezt szeretné megvalósítani, ha az Apple nem tenne keresztbe számára.

A Uniswap a Twitteren keresztül osztott meg bővebb információkat új produktumával kapcsolatban. A mobiltárca első körben, korai hozzáférést biztosítva, az iOS rendszerű készülékeken érhető el.

„A Uniswap-ben rejlő lehetőségek már a zsebedben lapulnak”, olvasható a Uniswap Labs nyilatkozatában.

A kriptotárca kompatibilis az Ethereum 2. rétegű skálázható megoldásával, illetve a Polygon, Optimism és Arbitrum innovációival. Emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabadon rendelkezzenek eszközeik felett és kedvük szerint kereskedjenek bármilyen ERC-20 szabványú tokennel. Továbbá, az ügyfelek az NFT-k világába is belekóstolhatnak amellett, hogy nyomon követhetik majd más tárcák aktivitását is.

Mindezek ellenére az Apple mégis mellékvágányra terelte a projektet s döntése előtt értetlenül állnak a Uniswap fejlesztői. Sajnálatos módon nem ez lenne az első és egyetlen eset, amikor a technológiai óriás igazságtalanul szívózna egy kriptovállalattal.

„Egyszerűen fogalmazva, az Apple nem engedélyezi a tárca megjelenését, amit mi sehogy sem tudunk értelmezni. Mobilapplikációnkat már hónapokkal ezelőtt bemutattuk a vállalatnak – annak ellenére, hogy 100%-osan eleget teszünk a kritériumoknak, a projekt megrekedt”, magyarázzák a fejlesztők.

Ennek értelmében, a Uniswap csapata a felhasználókkal együtt várja, hogy az Apple rábólintson a megjelenésre és elérhetővé váljon a mobiltárca. Az előzetesen megszabott feltételek szerint 10 000 ember próbálhatja majd ki az eszközt.

Mindemellett, a Uniswap az Ethereum Denver rendezvény keretein belül korai hozzáférési lehetőség biztosít majd azoknak, akik felkeresik a vállalat standját.

A Uniswap Labs elmondása szerint számos izgalmas újítás van még a tarsolyukban, azonban ahhoz, hogy meg is tudják őket valósítani, az Apple jóváhagyása kell.