Április 19-én eldől az európai kriptósok sorsa

Az Európai Unió kriptoeszköz piacairól szóló rendeletét (MiCA) április 18-i vitára terjesztették elő az Európai Parlamentben. A parlament honlapján közzétett napirend szerint, a kripto-engedélyezési rendszert az unió egészére kivetítő mérföldkőnek számító törvényt, a döntéshozók mint végleges hivatalos megállapodásként kezelik.

A törvény politikai vázlatait júniusban véglegesítették, de a jogi szöveg végleges elfogadása többször is késett, mivel azt le kellett fordítani az EU 24 hivatalos nyelvére.

A szokásos parlamenti eljárások szerint a MiCA-ról szóló zárószavazásra másnap, április 19-én kerül sor.

A MiCA vitát egy további, pénzátutalási rendelet néven ismert törvényről szóló megbeszélések követik, amely ellentmondásos módon megköveteli a kriptopénz szolgáltatóktól az ügyfelek személyazonosságának ellenőrzését, és amelyről szintén júniusban született ideiglenes megállapodás.

A parlament gazdasági és monetáris bizottságának törvényhozói októberben 28-1 arányban szavaztak a MiCA jogszabály mellett, és a nemzeti diplomaták is támogatták a tervet.

A jogszabály a digitális eszköz társaságoknak, például a tárcáknak és tőzsdéknek engedélyt kínál a blokkban való működésre, cserébe a kormányzási és fogyasztóvédelmi normák betartásáért, valamint tartalékolási kötelezettséget vezet be a stabilcoinok számára. Ha jóváhagyják, a jogszabály az EU hivatalos lapjában jelenik meg, és egy-három év múlva lép hatályba.

Ezzel a racionális kriptotársaságok EU-n kívülre menekülnek, onnantól pedig sok szerencsét Brüsszel vízfejének, hogy a feltartózhatatlan kriptovaluta forradalom élvonalába álljon.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek