Áprilisban érkezik a Kamino, a Solana ökoszisztéma DeFi protokolljának airdropja

A bikapiac közeledtével sincs megállás az airdropok terén. 2024 egyik legígéretesebb Solana-projektjeként tartják számon a Kamino-t, mely a KMNO tokenek szétosztását idén áprilisban tervezi. A Jupiter (JUP) után újabb neves Solana-protokoll lepi meg felhasználóit ingyen tokenekkel.

Ezek lehetnek 2024 legígéretesebb Solana-projektjei

A CoinGecko összeszedte nekünk, hogy melyek lehetnek az idei év legsikeresebb Solana-hoz fűződő projektjei. Azok után, ahogyan a Solana SOL Price SOL Price talpra állt az FTX összeomlását követően, bizonyította, hogy helye van a legnagyobb kriptovaluták között. A SOL árfolyama jelenleg 145 dollárra rúg, 130 protokollt számláló ökoszisztémáján pedig több, mint 3 milliárd dollárnyi zárolt érték (TVL) található, ezzel az ötödik legnagyobb hálózat a DeFi Llama adatai alapján.

A decentralizált tőzsdék között helyet kapott a listán a már korábban taglalt Jupiter, az Orca és a Drift. A kölcsönző platformok közül érdemes kiemelni a cikk kulcsszereplőjét, a Kamino-t és a Solend-et, míg a Jito mellett a Marinade Finance került fel a staking platformok közül a listára.

A Jupiter által kibocsátott JUP token jelenleg piaci kapitalizáció szerint a 107. legnagyobb kriptovaluta, árfolyama nemrég csúcsra ért, miután listázáskori árát – a 0,72 dollárt – a napokban megdöntötte. Jelenleg 0,71 dollárt ér. A Jito (JTO) egy kisebb projekt, piaci kapitalizációja eléri a 337 millió dollárt, mellyel a 233. legnagyobb kriptovaluta. A JTO árfolyama jelenleg 2,88 dollár, mely közel 40%-kal magasabb, mint a 2023 decemberi listaára. Ebből kiindulva bizakodóak lehetnek a KMNO várományosai is.

Március végén snapshot, áprilisban airdrop

A Kamino (KMNO) a Solana-alapú DeFi protokollok közül a legújabb, a benne rejlő potenciált megerősíti az, hogy az egyik legnépszerűbb kriptovaluta ökoszisztémájában foglal helyet. A csapat egyik munkatársa, Thomas nemrégiben megerősítette, hogy egy olyan mechanizmussal azonosítják majd az airdropra jogosult felhasználókat, mellyel kiszűrhetik az airdrop vadászokat, akik több tárcával vesznek részt pont ezért a protokoll használatában. A megszerezhető airdrop ugyanazon az elven fog működni, mint a Jito és Jupiter esetében is, ahol egy aktivitáshoz kötött pontrendszer alapján határozták meg a jutalmakat.

A KMNO token az indulás napjától irányítási funkciót is betölt a platformon, mellyel befolyásolni lehet az ösztönző programokat, a bevételkifizetéseket és a protokollműveleteket is. A token teljes kínálata 10 milliárd darab lesz, melyből a 10%-a, vagyis 1 milliárd kerül forgalomba áprilisban. Az 1 milliárd tokenből 700 millió darabot az airdropra jogosultak között osztanak szét.

Aki esetleg lemaradt volna az első hullámos airdropról, annak sem kell viszont aggódnia, ugyanis a Kamino menedzsmentje megerősítette, hogy lesz egy második hullám is. Az áprilistól kezdődő szakaszban a hűség és a Kamino-termékek használata fogja a jogosultság feltételét képezni, ezzel ösztönözve a befektetőket és felhasználókat arra, hogy ne csak az első körös airdropokat célozzák meg. A Tweet szerint a második hullám airdropja egy későbbi időpontban kerül szétosztásra. Érdemes azonban jól időzíteni az airdrop-jutalmak értékesítését, ugyanis 50 vizsgált kriptovaluta-airdropból 23 esetében az árfolyam soha nem tért vissza a listázás után 2 héttel tapasztalt árfolyamhoz.