Áprilisi tréfa a kriptovilágban: lássuk az idei termést

Április 1, a boldogok napja :D. A kriptopénz szektorban sem maradhattak el a poénok. Nézzük most meg a legjobbakat.

Áprilisi tréfa

Vannak akik szeretik és vannak akik utálják, elmenni azonban nem lehet említés nélkül április 1-je mellett. Bár akár ma reggeli árfolyamrobbanás lehet, hogy valójában csak áprilisi tréfa volt, de azért a Twitter tele is volt tegnap a kriptovilág jobbnál jobb poénjaival. Mi is megosztottunk egy a Finance Magnates oldalán talált hírt miszerint a SEC jóváhagyott kettő darab bitcoin ETF-et. Sőt! Majdnem beleültünk egy újabb fék nyúzba is ahol egy svájci technológia portál arról írt, hogy mostantól az összes munkatársuk bitcoinban kéri a fizetését. Volt itt minden, partnerségi megállapodás, csalók, KYC. Lássuk a legjobbakat!

  1. Samson Mow, a Blockstream blokkláncfejlesztő cég stratégiai igazgatója büszkén jelentette, hogy szövetségre léptek a MasterCarddal.
  2. Mati Greenspan, az eToro szenior piac elemzője csak annyit írt ki: meghekkelték a Bitcoint! – még jó, hogy nem esett pánikba a piac. Vagy lehet a szavaira reagált ma reggel az árfolyam?
  3. A Zcoin a tegnapi napot úgy döntötte, hogy átnevezi magára. Az anonimitásról elhíresült érme kreatív csapata úgy látta jónak, hogy ha egyáltalán nem lesz kedvük a jövőben, akkor legalább legyen biztosítva egy jó hirdetési felület.
  4. Az alábbi képen Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója egy olyan plakát előtt áll, amin Justin Sun, a Tron tulajdonosa szerepel. Ironikusan a szöveg csak annyit mond, hogy a világ legnagyobb decentralizált ökoszisztémája – ami valójában inkább az Ethereum lehetne.

  1. Pierre nevű user finoman csak annyit írt ki: Craig Wright valójában Satoshi Nakamoto. Még jó, hogy hónapokon keresztül ez volt a téma korábban.
  2. A Loom dApp hálózat egy CD borítóval kedveskedett, mondván, hogy belépnek a zeneiparba, hogy ezzel is jobban terjedjen a blokklánc technológia. Az album címe: Enter the Sun – Justin Sunnal a címlapon.

  1. A Kraken beállt a McDonalds MacCoin érméje mögé, mivel úgy vélik, a Big Mac sok jót tett az emberiség jövőjéért…
  2. A MyEtherWallet bejelentette, hogy mostantól szükséges az azonosítás a tárca használatához. Innentől a regisztrációhoz szükséges megadni a édesapánk leánykori nevét. A hamis KYC eljárást a BitcoinTalk is bedobta, ahol például a vércsoportunkat is meg kellett adni tegnap a regisztrációhoz. Az űrlap elküldésével pedig csak simán bele kellett egyezni, hogy a megadott információkat megosztják majd az alábbi szervezetekkel: IRS, FBI, CIA, NSA, Federal Reserve, ECB, Interpol, Google, Microsoft, Facebook, Equifax, Chainalysis, és talán ami legjobban fáj –  a szüleinkkel.
  3. The Range kriptoblogger nem restellett használni a fake news generátort sem és megosztotta 8 ezer követőjével, hogy Warren Buffet kriptopénzzel diverzifikálja a portfólióját. Valójában persze eléggé mást gondol a befektető mogul a Bitcoinról.
  4. Magyarországon a Variance blog trollkodta szét már kora reggel a digitális teret miszerint meghalt a Bitcoin hálózata és mindenki mehet haza.

Találtatok valami jót Ti is? Osszátok meg!