Aqua Wallet: az új, mindent is tartalmazó Lightning-tárca

Január 3-án ünnepelte születésének 15. évfordulóját a Bitcoin genezis blokkja. Az évforduló alkalmából a JAN3 egy új Lightning-tárcát mutatott be Aqua Wallet néven. A fejlesztők azt ígérik, egy új generációs, több rétegű bitcointárcát került ezzel a piacra.

2024. január 3-án a JAN3 (dzsentri?) nevű Bitcoin-startup egy újfajta, nem letétkezelői, többrétegű bitcointárcát jelentetett meg Aqua Wallet néven. Egy olyan megoldásról van szó, amelynek célja, hogy megváltoztassa azokat a hagyományos eljárásokat, ahogy a Bitcoinnak, a Lightninggal vagy a Tether USDT-vel interakcióbe lépnek az emberek. Az Aqua különféle megközelítéseket alkalmazza a digitáliseszköz-kezelésben, egyetlen platformon biztosítja a tranzakciós és tárolási lehetőségeket.

A tárca lehetővé teszi felhasználói számára, hogy interakcióba léphessenek a Bitcoin alaprétegével és a 2. rétegű protokollokkal. Ezenfelül számos egyéb digitális eszközzel is kommunikálhatnak, beleértve a tokenizált értékpapírokat, digitális valutákat, stabelcoinokat, utility tokeneket, és potenciálisan még néhány NFT-hez hasonló megoldást is.

Ezzel a likviditás szabadon mozgatható a kriptoeszközök és a hagyományos pénzügyi rendszerek között. Így tölti be az űrt a modern kori digitális pénzügyi megoldások és a hagyományos pénzügyi infrastruktúra között.

Az Aqua a Lightning Network és a Liquid oldallánc szinergikus potenciáljának kihasználásával könnyíti meg a hatékony és bizalom nélküli, ún. tenegralattjáró swapok lebonyolítását. Ez különösen előnyös az olyan Bitcoin-alapú innovációk esetében, mint az Ordinals vagy a BRC-20 tokenek. Az ezek iránt a közelmúltban megugrott kereslet ugyanis magas on-chain díjszabási környezetet eredményezett.

Ebben az összekapcsolt keretrendszerben a felhasználók Lightning-csatornákat nyithatnak, zárhatnak és finanszírozhatnak csökkentett áron a Boltzcal való integrációnak köszönhetően. Ezáltal növekedhet a tranzakciók hatékonysága, és jóval elérhetőbbé és felhasználóbarátibbá teszi a Bitcoin hálózatát.

Az Aquában az USDT stablecoin is elérhető, így a felhasználók a turbulens piaci időszakok alatt is kényelmesen biztosíthatják a pénzügyi stabilitásukat.

A tárca nem letétkezelői jellegéből fakadóan az eszközök tulajdonosai teljes kontrollal rendelkeznek a pénzük felett, amellyel minden bizonnyal a keményvonalas Bitcoin-felhasználók tetszését is elnyerheti majd.