Aratott a Visa a kriptokártyákkal – 1 milliárd dollárt költöttek az emberek az első negyedévben

A Visa Inc. szerdán bejelentette, hogy a kriptovalutához kötött Visa kártyákon keresztül lebonyolított tranzakciók meghaladták az 1 milliárd dollárt az első negyedévben. A vállalat továbbá közölte, hogy 50 nagy kriptopénz platformmal működik együtt, “hogy olyan kártyaprogramokat indítson, amelyek megkönnyítik a digitális valuta átváltását és elköltését világszerte 70 millió kereskedőnél”.

A Visa szerdán bejelentette, hogy az év első hat hónapjában több mint 1 milliárd dollár értékben költöttek kriptovalutát a fogyasztók világszerte kriptovalutához kötött Visa kártyákon keresztül. A fizetési óriás azt is közölte, hogy 50 vezető kriptoplatformmal működik együtt.

Vasant Prabhu, a Visa pénzügyi igazgatója a CNBC-nek nyilatkozott: “Nagy volument látunk a [hálózatunkon], amikor az emberek kriptovalutákat vásárolnak ezeken a különböző szabályozott tőzsdéken, és amennyire látjuk, ez a tendencia folytatódik”.

Phuhu hozzátette: “Sokat teszünk azért, hogy olyan ökoszisztémát hozzunk létre, amely a kriptopénzeket jobban használhatóvá és bármely más valutához hasonlóvá teszi. Az emberek felfedezik, hogyan használhatják a kriptovalutákat olyan dolgokra, amelyekre a normál valutákat használnak.”

A kriptoplatformok között, amelyekkel a Visa a Fintech Fast Track Program keretében együttműködik, van a Coinbase, a Binance, a Blockfi, a Circle és az FTX. A program részben arra összpontosít, hogy a kriptopénzeket praktikusabbá tegye a fogyasztói és üzleti költekezésben.

A partnerségek megkönnyítik az ügyfelek számára a kriptovaluták átváltását és elköltését világszerte 70 millió kereskedőnél, beleértve azokat is, amelyek nem fogadják el a digitális eszközöket. A kidolgozott funkciók között szerepel, hogy a felhasználók fiatot költhetnek és jutalomként kriptovalutákat szerezhetnek.

Cuy Sheffield, a Visa kriptopénzekért felelős vezetője az Insidernek elmondta, hogy mivel 2021 első felében több mint 1 milliárd dollárt költöttek kriptókhoz kötött Visa-kártyákon, optimista a jövőt illetően. Elmagyarázta:

“A kereskedőknek semmit sem kell változtatniuk. Ugyanolyan lesz számukra, mint bármely más Visa-tranzakció. De a háttérben a kriptoeszközök azonnal fiatra vannak átkonvertálva.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük