AsicBoost támogatás a Slush Pool bányászainak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Slush Pool – ami a legelső bitcoin bányász társaság – bejelentette támogatását az AsicBoost számára. Azok a Slush Pool felhasználók, akik rendelkeznek a bányász hardverbe épített chippel, mostantól hatékonyabban tudnak csatlakozni, így a jövőben a bányászás nyereségesebbé válik. A társaság jelenleg a hálózat teljes számítási teljesítményének 11%-át adja.

A Slush Pool meglépte

Az általunk javasolt és végre is hajtott protokoll kiterjesztése lehetővé teszi a bányászok számára, hogy az AsicBoostot válasszák a stratum protokoll helyett, ami ezidáig nem volt lehetséges; a bányászok ezzel a lépéssel most még közelebb kerülhetnek az energiafogyasztás elméleti alsó határaihoz“, mondta Paul Moravec, a cég technológiai vezetője.

Az AsicBoostot Timo Hanke alapította 2016-ban, ő korábban a CoinTerra technológiai igazgatója volt. A cég által kifejlesztett technológia kihasználja a bitcoin proof-of-work algoritmusának azon  kiskapuját, ami egy rövidebb utat talál egy új blokk kibányászásához. Ez mind nyíltan, mind rejtve is elvégezhető, azonban az utóbbi változat nem elég hatékony a bitcoin esetében.

A Slush Pool szoftverének új frissítése egyáltalán nem komplikált, a bányászoknak csak annyit kell tenniük, hogy apró változtatást hajtanak végre a bitcoin blokk fejlécénél. A fejléc a blokk azon része, amely magában foglalja a blokk adatait.

Forrás: Medium

A technológia szabványának tulajdonosa, a Little Dragon Technology LCC a hét elején bejelentette, hogy elsőként csatlakoznak a Blockchain Defensive Patent Licence (BDPL) kezdeményezéséhez. Ez lehetővé teszi a jövőben az AsicBoost használatát bármelyik vállalatnak amely szintén csatlakozik a BDPL-hez – azzal a feltétellel, hogy megosztják szabványaikat ugyanazon licenc alapján.

Az AsicBoost sok vita tárgyát képezte a múltban a technológiával kapcsolatos szabványával – ami hátrányba hozta a versenytársakat – és állítólagos rejtett használatával kapcsolatosan. A mostani hír azonban vélhetően lecsillapítja a kedélyeket, mivel a BDPL-hez csatlakozó vállalatok egyenrangúan hozzájuthatnak a technológiához.

Paul Moravec úgy véli, hogy a szabványok komoly problémát okozhatnak, ha nem hozzáférhetőek mindenki számára egyenlő mértékben. Ennek megoldásában kulcsszerepe lehet a BDPL-nek és arra számít, hogy a jövőben az összes gyártó az AsicBoostot fogja használni, jelentette ki.

Legnagyobb bányásztársaságok 2018-03-07

A Little Dragon is hasonlóképpen vélekedik, szerintük ugyanis mivel a technológia szabványa rendkívül egyedülálló, ezért minden bányászati harvergyártónak be kell kapcsolódnia a kezdeményezésbe, ha versenyképes kíván maradni.

Borítókép forrás: Vimeo

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.