ATH közelében az Avalanche a csupa pozitív bejelentések hatására

Augusztus elseje óta közel 400%-ot erősödött az Avalanche AVAX tokenének árfolyama. Vajon milyen eseményeknek köszönheti a rapid felértékelődését?

Mire képes az Avalanche (AVAX)?

Az Avalanche viszonylag új játékos a kriptográfiai megoldások között, és elsősorban mint egy Ethereum kihívó, okosszerződés platform tudjuk jellemezni. Egyik fontos tulajdonsága, hogy az Ethereummal szemben jóval olcsóbb tranzakciós díjakat kínál.

A Binance AVAX/USDT árfolyam adatai alapján az árfolyam augusztus elsején 13.535 dolláron nyitotta a hónapot és jelenleg, – közel négyszeresére erősödve – 48.421 dolláron kereskedik. Piaci értéke 8.4 milliárd dollár, amivel a 23. legértékesebb kriptoprojekt a piacon.

Három fő indok áll a masszív AVAX erősödés mögött: az egyik az Avalanche gyorsan növekvő DeFi-ökoszisztémája, a másik az Ethereum blokkláncát az Avalanche-éval összekötő híd elindulása, továbbá a protokoll nagyon is egyedi tokengazdasági paraméterei, ami alapjában lényegesen különbözik az Ethereumétől, különösen ami a dinamikus tranzakciós díjakat és a tokenégetési mechanikáját illeti.

Az egyik legkomolyabb bejelentés augusztus 18-án született, mikor a projekt vezetői meghirdették az Avalanche Rush nevű 180 millió dolláros likviditás bányászati kezdeményezést, aminek célja, hogy több alkalmazást és eszközt vonzzanak a DeFi ökoszisztémájába.

A Rush program első szakaszában az AVAX-ot az Aave és Curve DeFi-protokollok használói likviditás-bányászati ösztönzőként köthetik le három hónapos periódusra. Erre mintegy 27 millió dollárt különített el az Avalanche Alapítvány, amit a Rush második és harmadik szakaszában további forrásokkal támogatnak meg.

A program missziója, hogy demonstrálja az Avalanche blokklánc skálázhatóságát a defi okosszerződésekben és alkalmazásokban, így létesítve “inkluzívabb, decentralizáltabb és költséghatékonyabb ökoszisztémát.”

A második komoly előrelépés az eszközmigrációt elősegítő Ethereum és Avalanche blokkláncok közötti híd indulása, ami lehetővé teszi a két hálózat között a tokenek transzferját. Az Avalanche Bridge még július 29-én élesedett. A durván három hete indult hídon eddig mintegy 100 millió dollár értékű tokent transzferáltak oda-vissza a két lánc között. A becslések szerint az Avalanche Bridge 5x olcsóbb, mint a korábbi Avalanche-Ethereum Bridge, és egyben jobb felhasználóélményt is kínál.

Az ilyen típusú hidak, legyen szó Cardano – Ethereum, Tron – Ethereum vagy más blokklánc platformok közöttiről megkönnyítik az alternatív projekteknek az Ethereummal szembeni térnyerésüket, ami még minding nem megzabolázni a magas utalási díjakat, illetve a PoS bevezetésről szóló hírek se tükröznek világos kommunikációt.

A harmadik tényező az Avalanche érdekes tokengazdasági felépítése, ami elsősorban az egyedi tranzakciós díj égetési funkciót jelenti. Az Avalanche minden utalási díjat eléget a közösség érdekében, tehát a 720 milliós maximális AVAX kínálat idővel szépen lassan csökkenni fog, utat nyitva a token felértékelődésének. Eddig több mint 163 000 AVAX-ot égettek el és a szám gyorsabban növekszik akkor, ha többen használják az Avalanche hálózatot tranzaktálásra. Mellé társul egy másik még bevezetendő újítás, ami dinamikus utalási díjakat vezet be 24-én az Avalanche főhálózatán.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük