Átlagosan 1.6 millió forintot költenek a koreaiak kriptókra

A koreaiak több kriptopénzt vásárolnak, mint valaha és soha nem látott mértékben, jelentette a helyi Arirang Daily News április 20-án, egy felmérésre hivatkozva.

A 2018 decemberében tartott felmérés a nonprofit Koreai Pénzügyi Befektetői Védelmi Alapítvány által kimutatta, hogy a megkérdezett 2500 felnőtt 7.4%-a vásárolt már kriptókat.

Az arány 1%-kal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény még annak ellenére is, hogy Dél-Korea is elkezdte szigorítani a kriptodeviza vásárlás szabályait és több nagy presztízsű helyi tőzsdét is meghackeltek.

Nem csak a vásárlók száma nőtt, hanem a vásárlási volumen nagysága is.

2017-hez képest az átlagos befektetési érték 64%-kal 6000 dollárra, azaz, 1.6 millió forintra nőtt, áll az Arirang videóban.

A felmérésből az is kiderül, hogy az 50 évnél idősebb réteg volt a legaktívabb befektető, akiket követnek a 30-40 év közötti korosztályba tartozók.

Április elején 1-2 nap leforgása alatt több mint 1000 dollárt (270 000 Ft) emelkedett a bitcoin, sőt, a koreai tőzsdéken még ennél is többet, köszönhetően a kimcsi prémiumnak nevezett fenoménának. A kimcsi prémium értelmében a helyi traderek prémiumot kénytelenek fizetni a bitcoinért és az altcoinokért a tőzsdéken, különösen a dollárban jegyzett párok esetében.

Ennek ellenére nem minden rózsás a dél-korai tőzsdék tájékán miután az egyik legnagyobb helyi tőzsde, a Bithumb a múlt héten lehúzta a rolót a márciusi 18 millió dolláros hacktámadás eredményeképp.

Ezzel egy időben a Bithumb anyavállalata 200 millió dolláros friss tőkéhez jutott egy japán alapkezelőtől.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük