Korea legnépszerűbb üzenetküldője kriptovaluta-támogatást kap

A Dél-Koreában jelentős pénzügyi híroldalnak számító fnnews értesülései szerint a több mint 44 milliós felhasználói bázissal rendelkező Kakao üzenetküldő kriptovaluta-támogatás bevezetését fontolgatja. Ez azért bír nagy jelentőséggel, mert Dél-Korea legnagyobb internetes szolgáltatásokat nyújtó cége a Kakao: az otthoni piacon túlnyomó részesedéssel rendelkező platformokat üzemeltetnek. Többek között például övék a KakaoTalk, a KakaoPay, a KakaoTaxi, a KakaoStory, valamint a KakaoStock is.

Az fnnews március 18-ai jelentése szerint a Samsung Blockchain Wallet megjelenését követően már a Kakao is tervezi kriptovaluta-pénztárca integrálását alkalmazásaiba, így az alkalmi felhasználóknak is megadva a lehetőséget arra, hogy napi szinten használhassák ezeket a valutákat. A Kakao nagyjából 90 millió dollárt költött a Klatyn névre hallgató blokklánc kifejlesztésére, melyet a nagyközönség számára a KakaoTalk-ba beépített kriptotárcával szándékoznak első körben elérhetővé tenni.

Amint ez megvalósul, a KakaoTalk lényegében kriptovaluta tárolásra is használható lesz, ennek köszönhetően a felhasználók blokklánc-alapú alkalmazások futtatására és kriptovaluták kezelésére (küldés, fogadás, tárolás) is lehetőséget kapnak a KakaoTalk-on belül. Egyelőre az a terv, hogy a felhasználók hozzájárulásával legyenek engedélyezhetők a blokklánc- illetve a kriptovaluta-kezelési szolgáltatások – tehát ha valaki nem kívánja ezt a részt használni, akkor egyszerűen csak nem engedélyezi ezeket. Ez nem lesz idegen a felhasználók számára, mivel a KakaoTalk-on számos más funkció is önkéntes beleegyezésen alapul: engedélyezésüket követően különböző mobilos játékok és alkalmazások futtathatók az appon belül.

Miért kiemelten jelentős a Kakao lépése?

A KakaoTalk több mint 95%-os piaci részesedéssel rendelkezik az 55 milliós népességű Dél-Koreában. Ha pedig a cég valóban beépíti a kriptovaluták kezelésére és tárolására szolgáló funkciókat ebbe a csak Dél-Koreában több tízmilliós felhasználó bázissal rendelkező alkalmazásba, azzal egyből eléri, hogy az ország legnépszerűbb okostelefonja, a Samsung Galaxy S10, és a legnépszerűbb messenger, a KakaoTalk egyaránt natív kriptovaluta-támogatással rendelkezzenek. Néhány hete arról is felröppentek hírek, hogy a Galaxy S10-re megjelenő Samsung Blockchain Wallet alkalmazás megjelenését követően a Samsung Pay is kaphat kriptovaluta-támogatást, ezzel még több alkalmi felhasználót közelebb hozva a kriptovaluták világához. A Samsung Blockchain Wallet jelenleg elvileg csak Ethereum-támogatással rendelkezik, de a közeljövőben várható további kriptovaluták támogatása is – ezzel a lépéssel pedig az újonnan integrált kriptovaluták piaci részesedése hatalmas növekedésnek indulhat Dél-Koreában.

A Kakao megkérdezett képviselője nem erősítette meg hivatalosan, hogy valóban integrálni kívánják-e a kriptotárcát a KakaoTalk alkalmazásba, viszont azt igazolta, hogy a cég igyekszik fejleszteni és bővíteni a blokklánc-technológia lehetőségeit.

(Forrás: fnews)

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!