Átverve érzik magukat az eBay felhasználói, többen nem erre számítottak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az eBay még nem is olyan rég azt ígérte, hogy engedélyezik az NFT-k értékesítését a platformon. A valóságban azonban, blokkolták azokat a profilokat, akik nem helyettesíthető tokeneket akartak árusítani a népszerű e-kereskedelmi felületen.

Nem minden arany, ami fénylik. Most úgy tűnik a mondás igaz, legalábbis ami az eBay NFT kezdeményezését illeti. Alig néhány héttel ezelőtt zengte be a közismert e-kereskedelmi platform, az eBay, hogy támogatja az NFT-k adás-vételét, most viszont néhány felhasználó arról számolt be, hogy kíméletlenül blokkolták a profiljukat, miután NFT-ket akartak értékesíteni a platformon.

Több felhasználó a nagy bejelentés után úgy döntött, hogy NFT-t kezd árulni a felületen, a kezdeti lelkesedés azonban hamar elillant, miután a gigantikus kereskedő platform letiltotta a profiljaikat. Az ok? “Nem engedélyezettek a platformon a nem helyettesíthető tokenek” – magyarázta az e-mail, amelyet a userek tegnap kaptak.

Az eBay azt írta, hogy eltávolították a termékek hirdetéseit, mivel azok nem feleltek meg a digitálisan szállított tételekre vonatkozó szabályoknak. A digitálisan szállított termékeket csak az eBay által jóváhagyott eladók kínálhatják eladásra, és azoknak be kell tartaniuk az erre vonatkozó összes szabályt. A nem helyettesíthető tokenek (non-fungible tokenek vagy NFT-k) használata nem engedélyezett a felületen.

Az Ebay és az NFT-k

Három héttel ezelőtt, május 4-én a CNBC a vállalat vezérigazgatójával, Jamey Iannone-nal készített interjút, amelyben az eBay feje kijelentette, hogy a platform már támogatja az NFT adás-vételét.

Az NFT értékesítés csak szimbolikus volt, abban az értelemben, hogy a platformon csak az NFT-k képeit lehetett feltüntetni. Tehát az eladó feltehetett egy képet az NFT-ről a felületre, de a tokent fizetés után a vevőnek a tárcáján keresztül küldte el. Mivel az eBay egyelőre nem fogad el kriptovalutákat, így a tranzakciót, PayPal vagy hitelkártya segítségével bonyolították volna le.

Az NFT-k törlése azonban komoly bevételkiesést okozott a vállalatoknak. Most a felhasználók válaszokat várnak, hogy mégis mi a fenéért törölték a hirdetéseiket, ha a felület vezérigazgatója még nem is olyan régen büszkén verte a mellét, hogy támogatják a tokeneket, és vizsgálják a kriptovaluták elfogadásának a lehetőségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.