Nagy bejelentés az eBay-től: a platform NFT-ket fog értékesíteni

Az eBay bejelentette, hogy NFT-ket fog értékesíteni a felületén.

Épp egy hete írtunk arról, hogy a népszerű e-kereskedelmi platform, az eBay vezérigazgatója, Jamie Iannone egy interjúban azt mondta, hogy a vállalat vizsgálja, hogyan lehetne a kriptovalutákat is fizetőeszközként is elfogadni, illetve nem-helyettesíthető tokeneket, azaz NFT-ket árulni. Nem is kellett sokat várni, hiszen ma a Reuters értesülései szerint az eBay engedélyezte a különféle NFT kártyák, képek vagy videoklipek vásárlását és gyűjtését.

Sokan már most arra számítanak, hogy a felületen elérhető lesz például Kurt Cobain utolsó fotózása és az NBA meccsek történelmi pillanatai is.

Jordan Sweetnam, az eBay észak-amerikai piacának alelnöke és vezérigazgatója kijelentette: “Az elkövetkező hónapokban az eBay új képességekkel gazdagodik, hogy a blokklánc alapú gyűjthető eszközöket a platformunkra hozhassuk.”

A hír kapcsán a platform szóvivője úgy fogalmazott: “Izgatottan várjuk, hogy a blokklánc-alapú eszközök a digitális térbe a bizalmat és az eredetiséget hozzák, hiszen ezek a piac kulcsfontosságú elemei.”

Az NFT-ket a gyűjtők általában kriptovalutában szokták megvásárolni, így nagy a valószínűsége annak, hogy hamarosan a kriptofizetési lehetőséget is elérhetővé teszi a gigászi platform.

Az online piactér vezetői egyébként már korábban is utaltak arra, hogy az eBay nyitott a kriptovaluták elfogadására. Három évvel ezelőtt a cég vezető alelnöke elmondta, hogy a kereskedő oldal komolyan fontolgatja a Bitcoin (BTC) integrálását fizetési módként.

Az elmúlt hónapokban NFT projektek ezrei robbantak be a kriptotérbe, mely digitális műalkotások nagy részét elképesztő összegekért értékesítették az online piactereken. A tokenek olyan piacra történő bevezetése, mint az eBay, melynek nagyjából 187 millió aktív vásárlója van, még hosszabb ideig képes lesz fenntartani az NFT őrületet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.