Ami még gombócból is sok: 38%-os árfolyam erősödés egy nap alatt?

Két nap alatt közel 50%-ot erősödött egy altcoin. Mi történt az Augur árával?

Közel 50%-al drágább ma az Augur

Az Augur (REP) altcoin árfolyama 38%-ot erősödött csütörtökön, pénteken pedig további 12%-os emelkedést produkált. Ezekkel a számokkal mindenképpen felkeltik az érdeklődést az amúgy langyos kriptopénz piaci uszodában.

Miután a kriptopénzek a múlt héten ismét lefelé vették az irányt, csak néhány altcoin tudott pozitív árfolyam mozgást felmutatni. Azonban amit az Augur produkált az elmúlt két napban mindenképpen figyelemre méltó még a kriptopénz árfolyam ingadozáshoz szokott szemeknek is (különösen a medvepiacokon).

Elindult a Veil mainnet

Az Augur platform működéséről korábban már készítettünk mi is egy összefoglalót. Ráadásul most úgy tűnik a történelem ismétli önmagát, hiszen tavaly júniusban hasonlóképpen kétszámjegyű árfolyam bummot produkált az altcoin.

A piac most a Veil platform indulására reagált, mely majd a 0x protokoll keretein belül fog futni majd. Ahhoz, hogy megértsük miért olyan nagy dolog a Veil elindulása az Augur számára, meg kell érteni, hogy mit is jelent ez a platform oldaláról, hogy lássuk mitől is jött extázisba mindenki a piacon.

A 2018-ban elindult Augur egy decentralizált, cenzúramentes ethereum alapú peer-to-peer előrejelző piac. Ahogy azonban egyre több DApp indult el nagy csinnadrattával, egyre több probléma derült ki, mely hátráltatta a további elfogadottság terjedését. Az még hagyján, hogy a mainstream hírekbe Donald Trump amerikai elnök lehetséges meggyilkolására tippelő előrejelző piaccal robbantak be, a platformot sok kritika érte a lassúsága és a késleltetett fizetési rendszere miatt. Ez utóbbiak pedig valós problémát jelentettek a platform további bővítése kapcsán, ugyanis elriasztották a lehetséges újabb felhasználókat.

Ezzel szemben a Veil megoldást kínál majd a lassú sebességre és a késleltetett fizetési problémákra is. A blog bejegyzésben, melyben bemutatták a Veil mainnetet kitérnek rá, hogy a platform a 0x protokollt fogja használni a jövőben. Bár az azonnal kifizetés mindössze egy lehetőség, úgy tűnik jelentős löketet ad a bővülésnek, hiszen a bejelentés óta megnövekedett a platform felhasználóinak száma, reméljük nem csak egy kis időre.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük