Szerinted mi lesz az euró árfolyama a hónap végén? – Tippelj az Augur platformján és nyerj!

Ha szeretnétek velünk együtt szórakozni az Augur előrejelzési piacán, akkor tippeljétek meg, hogy mi lesz az euró árfolyama augusztus 31-én. Ha jól látod előre a piacot vagy jól kereskedsz a lehetőségekkel, nyerni fogsz!

Már egy ideje szöszmötölünk az Augur predikciós piacával és gondoltuk bemutatjuk mire alkalmas a platform. Amennyiben kicsit elvesztek az elsőre nem túl egyszerű platform használata közben, kérjük jelezzétek és segítünk.

Mi az az Augur?

augur rep tokenekAz Augur egy decentralizált előrejelzési piac, mely az ethereum blokklánc hálózatát használja. Ezen a piacon lehetőség van a jövőbeli eseményekre fogadást kötni – a legjobbak pedig pénzjutalomban részesülnek. Akár csak a hagyományos fogadások esetén – minél kisebb a valószínűsége, hogy egy esemény bekövetkezik, annál nagyobb a megnyerhető nyeremény.

A platform a kollektív tudás erejét felhasználva hozott létre olyan valós idejű előrejelző adatbázist, mely sokszor pontosabb, mint egy szakértői előrejelzés.

Hogyan működik az Augur?

Az Augur piacán kétféleképpen lehet tevékenykedni. Lehet piacot létrehozni és kereskedni a jövőbeli események valószínűségével.

Ez esetben a Bitcoin Bázis csapata már létrehozott nektek egy piacot, ahol a hónap végi EUR/HUF árfolyamra lehet fogadni. Hogy miért pont arra vagyunk kíváncsiak mi lesz az euró  (EUR/HUF) árfolyamra a hónap végén? Ne kérdezzétek, fricska a hagyományos devizapiacoknak! smile emoticon

Te is létrehozhatsz saját piacot – mindössze egy kisebb összegű ethereumot kell átutalni az Augur hálózatára, valamit szükség lesz egy kis REP tokenre is ugyanis a piacindítás és a tranzakciós ktsg-ek REP-ben kerülnek elszámolásra. Ezután lehet a fogadási díjakat meghatározni.

Kereskedés az eseményekkel

A jelenlegi példa piacon az augusztus 31-ei EUR/HUF árfolyamra lehet fogadásokat kötni. Feltöltöttünk előre pár lehetőséget, amiből választani lehet. Azaz például, ha valaki úgy gondolja, hogy az euró árfolyam a hónap végén 300Ft alatt lesz, akkor fogadhat erre a kimenetelre. A téteket 0,0001 és 1 ETH között lehet megtenni. Minél magasabb összeget fizet valaki ki, annál biztosabbnak gondolhatja az esemény bekövetkezését.

Augur EURHUF előrejelzés

Kétféleképpen lehet kereskedni. Egyrészt a változó árfolyamok révén lehet előrejelzési pozíciókat vásárolni, majd ha megváltozik a hangulat akkor magasabb áron eladni. Azaz, ha kezdetben valaki például a 350 HUF/EUR feletti árfolyam előrejelzést olcsón vásárolta meg – mert akkor még a piac nem számított semmilyen eseményre ami a forint ekkora mértékű gyengülését okozná – majd bekövetkezett egy piaci sokk, ami miatt elszállt az árfolyam, az előrejelzést is ennek megfelelően drágábban adhatja el.

A másik lehetőség pedig az, hogy eltaláljuk a pontos kimenetelt. Azaz, hogy jól tippeltünk, mi lesz az euró árfolyama a hónap végén. Ekkor a befolyó téteket a nyertesek között osztja szét az Augur automatikusan.

REP tokenek

Az Augur platformján az egyes előrejelzéseket REP tokenek formájában lehet megvásárolni. Miután egy piac bezárt – azaz az esemény megtörtént – az ethereum platform okos szerződései alapján automatikusan elszámolásra kerülnek a pozíciók. Ha piac az esemény megtörténte előtt zárult le, lehetőség van visszaigényelni a befizetett tokeneket.

REP tokeneket több tőzsdén is lehet vásárolni. A legnépszerűbb tőzsdék között szerepel a Bittrex és a Poloniex, ahol bitcoin vagy ethereum fejében lehet REP tokeneket vásárolni. De a Krakenen közvetlenül euróért is hozzájuthatunk az Augur saját kriptopénzéhez. A CoinMarketCap oldalon elérhető az összes tőzsde ahol forgalomban van REP token.

Az Augur rendelkezik egy saját kriptopénz tárcával ahol tárolhatjuk a REP tokeneket, de használhatjuk a Jaxx vagy az Exodus tárcákat is. Mint mindig, a legbiztonságosabb módja egy kriptopénz tárolásának továbbra is a hardware tárca – mind a Trezor, mind pedig a Ledger támogatja REP tokenek is.

Hogyan tudtok részt venni?

  • Töltsétek le az Augur klienst (innen a megfelelő Win/Linux/MAC verziót: https://github.com/AugurProject/augur-app/releases)
  • Miután letöltöttétek, csatlakozzatok az Ethereum mainnethez (a szinkronizálás eltarthat egy ideig és az se biztos, hogy tudtok az alapértelmezett node-okhoz csatlakozni. Itt egy lista az ethereum endpointokkal: https://predictions.global/augur-public-ethereum-nodes)
  • Miután befejeződött a szinkronizálás, nyissátok meg az Augur appot az ‘Open Augur App’-ra kattintva.

  • Az Augur predikciós piacára kerültök, ahol kategóriákba rendezve találjátok a piacokat. A Hungary név alatt található a mi fogadási piacunk.

  • Miután felléptetek, linkelni kell a MetaMask, Ledger, Trezor vagy Edge walleteteket az Account gombra kattintva, azaz egyelőre csak azok tudnak részt venni az augur predikciós piacán, akik valamelyik wallet típussal rendelkeznek a felsoroltak közül.

  • Mi a Metamask walletünket linkeltük és a kapcsolat létrejötte után a fenti sávban látható lesz az aktuális REP és ETH egyenlegünk. Következő lépésben keressük meg a MARKETS sávban a HUNGARY kategóriát majd kattintsunk a TRADE gombra:

  • Az általunk meghirdetett EUR/HUF piacra kerültök ahol a felső részben láthatjátok az aktuális piaci helyzetet, a kereskedési volument, a piaci díjat (kicsit magasra állítottuk – 5,01% – amiért elnézést kérünk) és a piac lejártának idejét:

  • Ha legörgettek, láthatóvá válnak a kérdésre adható válaszok, az aktív pozícióitok, és a BUY/SELL sáv:

  • Itt az ideje venni egy részvényt a lehetséges opciók közül. Szerintünk, augusztus 31-én az EUR/HUF árfolyam 325 és 330 között lesz. Először kattintsunk a 325 – 330 HUF opcióra, mely után megjelenik a BUY vagy SELL mező. Mivel mi úgy gondoljuk, hogy az említett tartományban lesz az EUR/HUF árfolyam, kiadunk egy BUY megbízást. A Quantity mezőbe 1-et írunk, de tetszés szerint lehet variálni 0,0001-től felfelé. A LIMIT PRICE jelenti voltaképp az esemény bekövetkeztének valószínűségét etherben és minél közelebb van az 1-hez, annál nagyobb valószínűséggel gondoljátok, hogy az opció be fog következni. A LIMIT PRICE midig 0 és 1 között kell legyen. Mi ezt az árat most 0.1-re állítjuk, majd rákattintunk a REVIEW gombra.

  • A REVIEW gombra kattintás után a platform kiszámolja, hogy mennyi lehet a potenciális nyereségünk és a potenciális veszteségünk, ami jelen esetben 0.9 profit és 0.1 veszteség. A CONFIRM BUY gombra tudjuk megerősíteni a tranzakciót és ezek után a 0.1 ETH levonásra kerül a Metamask walletünkből és már meg is van az első 325 – 330 opciónk.

Próbáljátok ki Ti is, milyen a fogadás a blokkláncon. Tippeljétek meg mi lesz az euró árfolyama a hó végén az Augur platformján. Az euró előrejelzési statisztikája itt elérhető, ha bármi kérdésetek van, bátran jelezzétek:

https://predictions.global/augur-markets/mi-lesz-az-eur-huf-rfolyam-2018-08-31-n-what-will-be-the-eur-huf-conversion-rate-on-31-08-2018-0xf35702464c4a1238c2bb0ac2310650dfca852416

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük