Ausztrália legnagyobb tőzsdéje jóváhagyta a második BTC ETF-et

Ausztrália vezető tőzsdéje, az ASX jóváhagyta a második Bitcoin ETF-jét.

A DigitalX eszköze július 12-én kerül a tőzsdére, kevesebb mint egy hónappal a VanEck júniusi ETF-jének elfogadása után. A döntés mutatja, hogy a Bitcoin befektetési eszközök iránti piaci igény folyamatosan növekszik.

Jóváhagyták a második Bitcoin ETF-et

A blokkláncra összpontosító vagyonkezelő, a DigitalX megkapta a hatósági jóváhagyást a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) elindítására. Ez az eszköz lesz a második BTC ETF, amellyel az Ausztrál Értéktőzsdén (ASX) kereskednek.

Az ASX Július 9-én adott zöld utat a digitális eszközkezelőnek, és a kereskedés várhatóan július 12-én indul, BTXX jelöléssel. A tőzsdei bevezetés jóváhagyását Lisa Wade vezérigazgató egy X posztban “vízválasztó pillanatnak” nevezte.

A DigitalX a K2 Asset Management befektetési alapkezelő céggel együttműködve bocsátotta ki a legújabb digitális eszközt. A vállalat a termékek országos és nemzetközi népszerűsítése érdekében további együttműködést is tervez.

Ausztrália az elmúlt évben lendületet vett a Bitcoin ETF-ek terén. Az ország első elfogadása 2022 áprilisában volt, amikor a Cboe tőzsdén elindították a 21Shares EBTC-jét. Az országba érkező új digitális befektetési eszköz kérelmek igazolják, hogy fokozódik a Bitcoin iránti érdeklődés.

A befektetők a legtöbb országban inkább a szabályozott alapstruktúrákat keresik, ezért az ETF-ek terjedése szinte elkerülhetetlen. A VanEck erre reagálva sorra nyújtja be a kérelmeket. A vállalat spot Ethereum ETH kérelmének elbírálása még folyamatban van, de már be is nyújtották az újabbat egy Solana ETF-re.

Az ETF-ek egyszerű lehetőséget biztosítanak az eszközosztályba való befektetéshez anélkül, hogy közvetlenül Bitcoint kellene letétbe helyezni. Sokan arra számítanak, hogy a Bitcoin ETF-eket a szabályozási elfogadottság bővülésével egyre több ország hagyhatják majd jóvá.

De a folyamat minden bizonnyal nem lesz zökkenőmentes, mivel a szabályozó hatóságok rendkívül szigorúak a kriptovalutákkal szemben. A legnagyobb küzdelem minden bizonnyal az Egyesült Államokban zajlik, ahol a SEC, a fokozatos és óvatos elfogadások ellenére megállás nélkül indítja a pereket a különböző kriptovaluta szolgáltatások és vállalatok ellen.