Ausztriában 2500 újabb hely fogadhat el kriptovalutát

  • 39
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Örömteli hírek érkeztek a kriptovalutát használók számára Ausztriában: mostantól akár 2500 új helyen vásárolhatnak többek között bitcoinnal is ezentúl.

A Salamantex nevű osztrák fintech cég közölte a hírt, miszerint sikeresen integrálták a kripto-fizetési szolgáltatási szoftverjüket Ausztria egyik legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetője, az A1 fizetési szolgáltatásba.

Ezzel több mint 2500 potenciális elfogadási pont jelent meg az osztrák piacon. Az A1 Payment-en keresztül mostantól bárki fizethet kriptovalutában, ennek egyetlen feltétele az, hogy a kereskedő aktiválja a szolgáltatást.

Az új alternatíva nem jelent semmiféle kockázatot a kereskedők számára

A kereskedők szabadon aktiválhatják a funkciót, ezzel megkezdve a kriptovaluták fogadását – beleértve a bitcoint (BTC), az ethereumot (ETH) és a DASH-t – kiváltva a készpénzt, illetve a hitelkártyákat.

A tranzakció úgy történik, hogy az ügyfél az általa kiválasztott kriptovalutában fizet, de a kereskedő minden esetben eurót kap, “ezért a kereskedők számára az ügylet nem jelent semmiféle váltási vagy árfolyamkockázatot” – állítja a közlemény. A kereskedők mindenféle díj nélkül aktiválhatják a funkciót.

KapcsolódóMár bútort is vehetsz kriptovalutával

Meg kell célozni a digitális generáció igényeinek kielégítését

“A kriptovaluták elfogadása új, tehetős ügyfélcsoportokat jelenthet a kereskedők számára, emellett lehetővé teszi azt is, hogy úttörő pozícióra tegyenek szert a saját iparágukban” – mondta Markus Pejacsevich, a Salamantex operációs vezetője.

Hozzátette, a koronavírus az elmúlt néhány hónapban sok változást hozott a tradicionálisan készpénz-orientált Ausztriában: “a kormány és a kiskereskedők is arra kérték az embereket, hogy részesítsék előnyben a készpénz nélküli fizetési módokat”. A most bevezetett alternatívának azonban kissé más a célja: ez “egy digitális generáció igényeinek kielégítésére irányul”.

Akár a szomszédos országokra is kiterjeszthető a szolgáltatás

A kripto-fizetési szolgáltatási szoftvert úgy tervezték, hogy beépíthető legyen a már meglévő fizetési rendszerekbe. A Salamantex elmondta, hogy a partneri kapcsolatoknak köszönhető, hogy egyre szélesebb körben elérhető a kriptavulatával való fizetés lehetősége. Az A1 mellett partnerségben vannak a Concardis-al és az Ingenico-val, utóbbi többek között POS terminálokat is forgalmaz. Mindez lehetővé teszi a Salamantex szolgáltatásának szélesebb körű bevezetését Ausztrián kívül, akár a szomszédos országokban is. “További együttműködések is tervben vannak a pénzforgalmi szolgáltatókkal” – árulta el a Salamantex.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.