Már bútort is vehetsz kriptovalutával

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Beliani, egy eredetileg svájci, de Magyarországon is forgalmazó európai design bútor outlet bevezette a kriptovalutával való fizetés lehetőségét, amihez a bitcoin fizetési rendszerekkel foglalkozó BitPay-t hívták segítségül.

Magyarországi oldalán a Beliani jelenleg az alábbi kriptovalutákat fogadja el a BitPay-en keresztül: Bitcoin, Bitcoin Cash és Ethereum.

A kriptovalutás fizetésé a jövő

A kriptovalutával való fizetés lehetőségével a Beliani potenciálisan meg tudja szólítani a kriptovalutákért lelkesedők piaci szegmensét, ami hozzájárulhat a forgalom növekedéséhez.

Stephan Widmet, a Beliani vezérigazgatója szerint a mai gazdasági környezetben könnyen észrevehető a BitPay hozzáadott értéke. Az új fizetési lehetőségnek köszönhetően a bútor outlet egy újabb vevőkört tud kiszolgálni. Hozzátette, az is fontos szempont volt számukra, hogy a Beliani, egy várhatóan mainstream berobbanás szélén álló technológiai változás korai bevezetője legyen.

Stephen Pair, a BitPay vezérigazgatója az együttműködéssel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy örömteli számukra látni, hogy a Beliani is belép a kriptovalutát elfogadók körébe. Szerinte ez egyrészt új választási lehetőséget kínál azoknak a BitPay felhasználóknak, akik kriptovalutával szeretnék intézni a bútorvásárlást, másrészt új piacot nyit az európai bútorkereskedőnek is.

A design bútorkereskedő Magyarországon kívül még 15 európai országba szállít – többek között Németországba, Ausztriába, Svájcba, az Egyesült Királyságba és Hollandiába több mint 1 millió vevőjének.

Számos előnye van a kriptovalutával való fizetésnek

A bútor outlet szerint a kriptovaluta fizetési eszközként való használata az ügyfelek számára is előnyös lesz, mivel így megtakaríthatják a teljes fizetendő összeg akár 2-3 százalékát, ami egy átlagos banki fizetés során levonásra kerülne.

A BitPay a blokklánc technológia segítségével ellenőrzi a vevők által indított tranzakciókat. Idén év elejétől, már a Simplex nevű európai fintech céggel is együttműködnek a biztonságos kriptovalutában történő jóváírások és terhelések érdekében.

Noha a digitális valutákat még ritkán használják mindennapos vásárlásokhoz, sok vállalat mégis elkezdte ezt a fizetési opciót integrálni a működési modelljébe – például a felnőtt iparban jelentős növekedés tapasztalható a kriptovalutában történő tranzakciók számában.

Kapcsolódó: 

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.